Etusivu » Blogi » Hääkiven melontaa sateessa ja paisteessa

Hääkiven melontaa sateessa ja paisteessa

Tampereen Vihuri käynnisti uuden melontakisaperinteen Lempäälässä, kun 29.–30.7.2023 melottiin ensimmäiset Hääkiven melonnat. Oikein täytyy ihmetellä, miksei siellä ole järjestetty kilpailuja jo aiemmin, sillä niin mainiot puitteet Lempäälä meille tarjosi. Lempäälän keskustaajama on täysin vesien ympäröimä ja Hääkiven levähdysalue on oikein sopiva tukikohta melontakilpailuille.

Viikonloppu tarjoili meille kaksi täysin erilaista kisapäivää. Lauantaina satoi tasaiseen tahtiin, mutta ei onneksi juuri tuullut, vaikka sellaista olikin lupailtu sääennusteissa. Samana iltana tuuli ja sade oli kuitenkin yltynyt ja kisapaikalta noin kilometrin päässä trombi oli lennättänyt ilmaan talon kattoja ja trampoliineja. Sunnuntaina sen sijaan jokimaratonille saatiin lähteä tyynessä ja aurinkoisessa säässä. Trampoliinitkin olivat jo laskeutuneet, yksi löytyi reitin varren kaislikosta.

Vihurilaisia talkoilijoita oli lauantaina mukana 15 ja sunnuntaina 17. Erityiskiitos koskimelojille, jotka olivat sankoin joukoin turvamelojina heille tutulla koskiosuudella jokimaratonreitillä. Kilpailijoiden joukossa oli lauantaina 11 ja sunnuntaina 4 Vihurin melojaa.

Lauantaina maratonmelonnan short track -kilpailu

Lauantaina Hääkivellä kilpailtiin Suomen Cupiin kuuluva short track -kilpailu. Lähtöpaikka oli Hääkiven edustalla. Puolentoista kilometrin mittaista rataa kierrettiin kaksi ja puoli kierrosta. Reitti kiersi aluksi jokiosuutta ja sitten pujahdettiin sillan alta Ahtialanjärvelle, jossa oli kanto-osuus Ryynikän uimarannalla.

10- ja 12-sarjojen matkat olivat vähän lyhempiä, 1,5 ja 3 km, ja niissä ei ollut kanto-osuutta. 10-sarjassa olikin Vihurilta vahva edustus, kun sarjaan osallistui kuusi innokasta melojaa. Parhaimpiin suorituksiin ylsivät Oona Mikkola hopealle ja Sofia Salonen pronssille.

12-vuotiaiden poikien sarjassa tiukan kaksinkamppailun kävi Vihurin Frans Salonen Canoan Tommy Autereen kanssa. Frans oli jaksavampi ja nappasi kullan. Vihurin Leon Liljedahl sijoittui samassa sarjassa kolmanneksi. 14-sarjan tytöissä Aada Lindeman otti pronssia, kuten myös hänen sisarensa Iida Lindeman, joka meloi pronssille voitti 16-vuotiaiden sarjassa. Aino Lantelankallio voitti 18-vuotiaiden sarjan.

Sunnuntaina jokimaraton

Sunnuntaina kilpailtiin jokimaratonkilpailu, jollaista ei aikoihin ole Suomessa ollut. Jokimaratonin reitti kulki Tuulialan uimarannalta pitkän koskialueen läpi Kirkkojärveen. Maali sijaitsi Myllyrannan tapahtumapuistossa.

Jokimaratonille lähti erilaisia aluksia, sekä yksikköjä että kaksikkoja. Mukana oli maratonkilpakajakkeja, retkikajakkeja, koskikajakkeja sekä ilmatäytteisiä kajakkeja. Jokimaratonin maaliin ensimmäisenä saapuivat kaksikkopari Otso Eskonen Tampereen Vihurista ja Jussi Vallin Saaristomeren Melojista. Mukana Vihurista olivat myös Harri ja Aada Lindeman sekä Ville Vahtokari kaksikkoparinsa Nea Kansanahon kanssa.

Kilpailjoilta ja talkoolaisilta tulleen palautteen perusteella on selvää, että pyrimme jatkamaan Hääkiven melonnan järjestämistä tulevinakin vuosina.