Etusivu » Uimahallivuorot

Uimahallivuorot

Vihurilla on Tampereen uintikeskuksessa (entiseltä nimeltään Kalevan uimahallilla) melontavuoroja talvikaudella syyskuun alusta toukokuun loppuun. Käytössä on 25 metrin allas uimahallin “uudella puolella” eli hyppyaltaan viereinen allas.

Uimahallilla olevaa Vihurin kalustoa saa käyttää vain jos on maksanut kuluvan vuoden kalustonkäyttömaksun. Vuorolle kuljetaan rannekkeella, jonka hankkimisohjeet ovat tämän sivun lopussa.

Lauantaisin pooloa, sunnuntaisin “puljausta”

lauantaisinklo 17.30–19.30kanootti­pooloa
sunnuntaisinklo 8.00–10.00tekniikka­harjoittelua ohjatusti tai omatoimisesti

Vihurin rannekkeella pääsee kulkemaan uimahallin portista 30 minuutta ennen vuoron alkamista.

Jos vuoroja joudutaan perumaan esimerkiksi uintikilpailuiden vuoksi, vuoron peruutus näkyy Vihurin kalenterissa. Paikalla on oltava ennalta sovittu vuorovastaava, joka asioi uimahallin henkilökunnan kanssa. Vuorovastaava näkyy nimenhuudosta.

Vuorot on tarkoitettu ainoastaan melontaan, uiminen ei ole sallittua. Altaassa on käytettävä koko ajan melontaliivejä. Tämä liittyy siihen, että altaalla ei ole uimavalvontaa Vihurin vuorojen aikana. (Tähän on myönnetty poikkeus Melonta- ja soutuliiton kilpailulisenssi-urheilijoille.)

Ohjeita ensikertalaisille

Altaille mennään suihkujen kautta, aivan kuten jos mentäisiin uimaan.

Suositeltava varustus:

  • uima-asu
  • tekninen urheilupaita (lyhyt- tai pitkähihainen)
  • sandaalit
  • vesipullo
  • nenäklipsit, uimalasit ja korvatulpat, jos aikoo meloa ylösalaisin

Kajakkeja pääsee hakemaan kellarista jo ennen vuoron alkamista, mutta altaaseen saa mennä aikaisintaan vuoron alkaessa.

Kanoottipoolo

Lue lisää uimahallissa pelattavasta kanoottipoolosta omalta sivultaan.

Melontakaluston nouto kellarista

Uima-altaiden alapuolella kellarissa on useamman melontaseuran kalustoa. Katso että otat melat, kajakit, liivit ja muut varusteet sieltä, missä lukee “Tampereen Vihuri” tai “TaVi”.

Kellarin portaat voivat olla liukkaat, kannattaa liikkua varovasti ja tarvittaessa auttaa kaveria kajakin kanssa.

Vuoron päätteeksi

Vuoron päätteeksi rataköydet pitää palauttaa paikoilleen ja kalusto pitää viedä takaisin kellariin – tässä järjestyksessä. Lautantaina illalla poolomaalit ja rataköydet voi myös jättää sikseen, jos seuraavana aamuna on vuoro normaalisti.

Kajakit, liivit, aukkopeitteet, melat ja pallot pitää kaikki viedä kellariin omille paikoilleen. Lattialle ei saa jättää mitään. Jos kajakista irtoaa ruuveja tai muita osia, ne pitää ehdottomasti laittaa talteen hyllyssä olevaan kassiin (jos ei osaa kiinnittää niitä kajakkiin) ja kirjoittaa seinässä olevaan listaan maininta asiasta.

Kypärät pitää laittaa hyllyille. Niitä ei saa roikottaa ristikosta eikä remmeistä, ne eivät kestä sitä. Lettmann-kajakit pitää säilyttää katollaan, jotta ne eivät painu lommolle.

Rannekkeet

Uimahallivuorolle pääsee vain seurarannekkeella, joka pitää tilata etukäteen (hinta 10 €). Rannekkeet ovat henkilökohtaisia eikä niitä lunasteta takaisin.

Jos haluat rannekkeen, toimi näin:

  1. Lähetä sähköposti osoitteeseen: koskijaos@vihuri.info
  2. Laita aiheeksi “Ranneke” ja viestikenttään oma nimi (etunimi ja sukunimi). Kirjoita tarvittaessa useampi nimi, jos tarvitset rannekkeen myös perheenjäsenille.
  3. Ranneke on tämän jälkeen nuodettavissa uimahallin kassalta noin 1–2 viikon kuluessa. Kun ranneke on valmis, siitä ilmoitetaan erikseen.
  4. Ranneke maksetaan uimahallin kassalle.
  5. Mikäli ranneke ei toimi, täytä reklamaatiolomake kassalla. Saat tarvittaessa kertakäyttöisen rannekkeen vuoron ajaksi.

Vihuri ei vastaa rannekkeista, vaan kaikki niihin liittyvä palaute hoidetaan reklamaatiolomakkeen kautta.

Sivua on päivitetty viimeksi 26.4.2023.

Liiton tiedotteita

Kalenterissa seuraavaksi

Katso säännölliset tapahtumat ja kalenterin kuukausinäkymä Kalenteri-sivulla.