Etusivu » Seura » Historia

Historia

Tampereen Vihuri ry:n edustava joukko TUL:n piirijuhlilla vuonna 1949

Tampereen Vihuri r.y:n perustaminen vuonna 1947 osuu ajankohtaan, jolloin melontaharrastus eli Suomessa kulta-aikaansa.

Retkimelonnan lisäksi ratamelonta oli suosiossa. Lajin suosiosta ja tasosta kertoo jotakin se, että vuoden 1952 Helsingin olympialaisissa melonta oli Suomen menestyksekkäin laji. Melojat ottivat olympiaradoilla kuusi kultamitalia. Sylvi Saimo, Thorvald Strömberg, Yrjö Hietanen ja Kurt Wires saivat kaulaansa Helsingin olympialaisten kultaiset mitalit.

Tampereen Vihuri vaja 1950
Rauhaniemen melontavajan vanhin osa, noin vuonna 1950. Kuva: E. M. Staf

Viiteen vuosikymmeneen mahtuu sekä menestystä että seuratoiminnan aallonpohjia. Nuori seura löi itsensä läpi 1950-luvulla ja menestyi kiitettävästi kilparadoilla ja niiden ulkopuolella. 1950-luku oli seuran historiassa rakentamisen vuosikymmen. Melontavajan ja saaren saunan lisäksi tuolloin rakennettiin vankka vihurilainen seurahenki, joka on kestänyt näihin päiviin.

1960-luvulla seuratoiminta tasaantui ja vakiintui viretäkseen uudelleen 1970-luvulla, jolloin luotiin pohja seuran menestykseen kilparadoilla sekä kotimaassa että ulkomailla. 1980-luvulla suomalainen kilpamelonta oli yhtä kuin Vihuri. 1990-luku on ollut seurassa retkimelonnan vuosikymmen.

Jaana Alajoki, 1997, Tampereen Vihuri r.y. historiikki

Sivua on päivitetty viimeksi 13.5.2022.

Liiton tiedotteita

Kalenterissa seuraavaksi

Katso säännölliset tapahtumat ja kalenterin kuukausinäkymä Kalenteri-sivulla.