Etusivu » Koulutus » Melojan polku

Melojan polku

Miksi melonta on niin hieno harrastus?

  • hyvää liikuntaa kauniissa maisemissa ja erilainen perspektiivi tuttuihinkin maisemiin
  • luonnon läheisyys
  • voit harrastaa porukassa tai yksin
  • melontaa voi harrastaa monipuolisesti leppoisasta maisemalenkistä vauhdikkaaseen kuntolenkkiin tai lähialueiden kiertelystä pitkiin, jopa viikkojen pituisiin retkiin, järvissä, merellä, joissa tai koskissa, kaikkialla missä on melan lavan syvyydeltä vettä
  • kajakissa kulkee retkivarusteet helposti ja kevyesti mukana
  • aloittaminen on helppoa ja kehittyminen lajin harrastajana on loputonta

 Meloja 1 -peruskurssi on lähtöaskel melontaharrastukseen

Meloja 1 -peruskurssin jälkeen melojan polkusi voi johtaa montaa reittiä lukuisiin erilaisiin tavoitteisiin. Kukin valitsee miten harrastaa tätä hienoa lajia. Kouluttautumista voi jatkaa erilaisten kurssien ja näyttökokeiden kautta melontaohjaajaksi, melontaoppaaksi ja melontakouluttajaksi.  

Melonnan koulutusjärjestelmä esitellään tarkemmin Suomen melonta- ja soutuliiton sivuilla.

Eritasoisten taitonäyttöjen (Meloja 1, -2 ja -3) perusteella meloja voi pyrkiä melonnan jatkokursseille, joita käymällä meloja saa erilaisia koulutuskelpuutuksia.

Taitonäyttöjä voi suorittaa myös omaksi ilokseen ja omien melontataitojen todentamiseksi.

Kurssien käyminen tai taitotestien suorittaminen ei ole edellytys melontaharrastuksen jatkamiselle ja taitojen kehittämiselle. Kukin meloja harrastaa lajia omalla tavallaan. Jos on halua ohjata melojia ohjatuilla retkillä tai opettaa melontakursseilla, on melojan polun kuitenkin kuljettava taitonäyttöjen ja jatkokurssien reittiä.

Mitä vaativimmissa olosuhteissa melontaa harrastaa, sen enemmän taitoja tarvitaan. Osaamisen lisääntyessä harrastus muuttuu entistä mielekkäämmäksi ja avaa lisäämahdollisuuksia ja vaihtoehtoja erilaisille melonnoille. Taitojen ja tietojen hankkiminen onnistuu kursseilla, melontaseurojen koulutustapahtumissa ja myös omatoimisella opettelulla ja harjoittelulla yksin tai melontakavereiden kanssa.

Melojan polulla voi kukin halutessaan edetä yksilöllisesti monella eri tavalla. Erilaisille koulutustasoille eteneminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä eikä läheskään kaikille melojille edes tarpeellista. Merkityksellistä on löytää se oma tapa nauttia melonnasta turvallisesti ja mielekkäästi. Sen oman tavan etsiminen kannattaa aloittaa käymällä Meloja 1 -peruskurssi.

Sivua on päivitetty viimeksi 21.3.2024.

Liiton tiedotteita

Kalenterissa seuraavaksi

Katso säännölliset tapahtumat ja kalenterin kuukausinäkymä Kalenteri-sivulla.