Etusivu » Retkimelonta » Lähikohteita

Lähikohteita

Haukisaari

Vihurin omistama korkealuokkainen retkikohde, Haukisaari, on jäsenistön käytössä reilun tunnin melontamatkan päässä vajalta. Saaren vakiovarustukseen kuuluu esimerkiksi rantautumislaituri, ulkohuussi, sauna, uimalaituri, grillauskatos, avoin nuotiopaikka sekä laavu. Tilaa Haukisaaressa on reilusti, joten myös teltalle löytyy varmasti paikka.

Haukisaari soveltuu erinomaisesti iltapäivä- tai iltaretkikohteeksi tai pidemmän retken levähdyspaikaksi. Matkaa Vihurin vajalta kertyy yhteen suuntaan noin 8 km. Unohtamatta Haukisaaren yöpymismahdollisuuksia. Sauna lämpiää reilussa puolessa tunnissa. Muistathan, että saunan ja pukuhuoneen avain on eri kuin Rauhaniemen vajan sähköinen avain.

Huolehdithan lähtiessäsi, että saari jää siistiksi ja otat roskat mukaan. Nimensä mukaisesti kyseessä on saari, johon kunnallinen jätehuolto ei ylety.

Haukisaareen voi myös hiihtää tai luistella, mutta sauna on käytettävissä vain melontakaudella.


Uittotunneli (ja kahvila)

HUOM! UITTOTUNNELI ON TOISTAISEKSI SULJETTU NÄSISAAREN TYÖMAAN VUOKSI.

Uittotunnelin on lyhyen kaupunkirantaretken päässä Santalahdessa. Uittotunnelille melominen sopii aloittelijan päiväretkeksi tai vaikka kaupunkimaisemien ihailuun Näsijärveltä päin. Matkaa kertyy rantoja pitkin meloen alle viisi kilometriä.

Uittotunnelin kahvila avaa uudessa paikassa kesällä 2023 (Aamulehti 24.5.2022). Ennen muuttoa kahvilasta on kerrottu tällä sivulla näin:

Uittotunnelin kahvilassa on tarjolla makeita ja suolaisia herkkuja niin pieneen kuin isompaan nälkään. Kahvilalla ei ole vesijohtoa, joten siellä ei voi täyttää omaa vesipulloa. Samasta syystä kahvilan kaikki astiat ja aterimet ovat kertakäyttöisiä, mutta omiakin saa käyttää. Kahvilan yhteydessä on käytettävissä WC.

Nimensä mukaisesti uittotunnelia voi hyödyntää Pyhäjärven puolelle siirtymiseen – silloin kun se on auki.


Muita lähikohteita

Perinteisiä suosittuja päiväretkikohteita ovat Paarlahti Tampereella, Lempäälän ympärimelonta, Saarikylät Kangasalla, Saikkalanjoki Sastamalassa ja Pukala Orivedellä.

Sitten on tietysti kaikki melontabingokohteet!

Sivua on päivitetty viimeksi 2.6.2024.

Liiton tiedotteita

Kalenterissa seuraavaksi

Katso säännölliset tapahtumat ja kalenterin kuukausinäkymä Kalenteri-sivulla.