Etusivu » Retkimelonta » Lähikohteita

Lähikohteita

Haukisaari

Vihurin omistama korkealuokkainen retkikohde, Haukisaari, on jäsenistön käytössä reilun tunnin melontamatkan päässä vajalta. Saaren vakiovarustukseen kuuluu esimerkiksi rantautumislaituri, ulkohuussi, sauna, uimalaituri, grillauskatos, avoin nuotiopaikka sekä laavu. Tilaa Haukisaaressa on reilusti, joten myös teltalle löytyy varmasti paikka.

Haukisaari soveltuu erinomaisesti iltapäivä- tai iltaretkikohteeksi tai pidemmän retken levähdyspaikaksi. Matkaa Vihurin vajalta kertyy yhteen suuntaan noin 10 km. Unohtamatta Haukisaaren yöpymismahdollisuuksia. Sauna lämpiää reilussa puolessa tunnissa. Muistathan, että saunan ja pukuhuoneen avain on eri kuin vajan avain.

Huolehdithan lähtiessäsi, että saari jää siistiksi ja otat roskat mukaan. Nimensä mukaisesti kyseessä on saari, johon kunnallinen jätehuolto ei ylety.

Haukisaareen voi myös hiihtää tai luistella, mutta sauna on käytettävissä vain melontakaudella.

Uittotunnelin kahvila

HUOM! UITTOTUNNELI ON SULJETTU KESÄLLÄ 2022 NÄSISAAREN TÄYTTÖTYÖMAASTA JOHTUEN. Uittotunneli avaa keväällä 2023 uudessa paikassa. Uittotunnelin käyttöä voidaan toivottavasti jatkaa senkin jälkeen.

Uittotunnelin kahvila on lyhyen kaupunkirantaretken päässä Santalahdessa. Uittotunnelille melominen sopii aloittelijan päiväretkeksi tai vaikka kaupunkimaisemien ihailuun Näsijärveltä päin. Matkaa kertyy rantoja pitkin meloen alle viisi kilometriä.

Kahvilassa on tarjolla suositut makeat ja suolaiset herkut niin pieneen kuin isompaan nälkään. Kahvilalla ei ole vesijohtoa, joten siellä ei voi täyttää omaa vesipulloa. Samasta syystä kahvilan kaikki astiat ja aterimet ovat kertakäyttöisiä, mutta omiakin saa käyttää. Kahvilan yhteydessä on käytettävissä wc.

Nimensä mukaisesti uittotunnelia voi hyödyntää Pyhäjärven puolelle siirtymiseen. Vihurin vajalta voi lainata uittotunnelin avainta (huom! muista kirjata lainauksesi). Vihurilaiset voivat lainata avainta myös Uittotunnelin kahvilasta.

Muita lähikohteita

Perinteisiä suosittuja päiväretkikohteita ovat Paarlahti Tampereella, Lempäälän ympärimelonta, Saarikylät Kangasalla, Saikkalanjoki Sastamalassa ja Pukala Orivedellä.