Etusivu » Kilpamelonta » Kauden 2020 tuloksia

Kauden 2020 tuloksia

Vihurilaiset Tampere-melonnassa

Maratonin SM-, NMK- ja Suomen Cupin osakilpailut 10.-12.7.2020

Kolmipäiväinen melontakilpailu Kaukajärvellä aloitettiin perjantaina uudella kisaformaatilla, Short Track kilpailulla. Suomessa ensi kertaa melotun Short Trackin matka on 3,2 kilometriä ja siinä juostaan kahteen kertaan rannalla kajakkia kantaen. Laji on yleisöystävällinen siinä mielessä, että kilpailijat ovat koko ajan yleisön näkyvissä. Naisten sarjassa voiton vei Tampereen Vihurin Netta Malinen. 16-vuotiaiden poikien sarjassa Vihurin Miska Nummela tuli toiseksi ja Ilmari Anttila kolmanneksi. Short Trackiin osallistui Vihurista 10 melojaa.

Toinen päivä melottiin sateisessa säässä. Päivän ohjelmaan kuului 10-12-vuotiaiden Suomen Cupin osakilpailu, kajakkiyksiköiden nuorisomestaruuskilpailut. ja päivän huipennukseksi miesten ja naisten ja masters-sarjojen maratonin SM-lähdöt.

Lauantain Suomen Cupin kisassa Vihurin Aare Lantelankallio voitti 12-vuotiaiden poikien kilpailun ja Emilia Yli-Peltomaa oli 12-vuotiaissa tytöissä kolmas.

Kajakkiyksiköiden nuorisomestaruuskisoissa Miska Nummela oli sarjansa, pojat 16, toinen ja Aino Lantelankallio sarjansa, T16 kolmas. Naisten SM-lähdössä oli tiukka kamppailu kolmen Tampereen Vihuria edustavan melojan kesken. Netta Malinen repäisi pienen etumatkan noin 600 metriä ennen maalia. Nina Riosa oli kiinni hopeamitalissa, mutta Olivia Malinen ohitti vielä loppusuoralla Riosan, niin että Olivia Malinen sai hopeaa ja Riosa pronssia. Olivia voitti lisäksi oman ikäsarjansa, 23-vuotiaiden kultaa. Lisäksi Vihurin Tanja Jantunen voitti 35-vuotiaiden naisten sarjan.

Kolmipäiväisten melontakisojen päätöspäivänä, sunnuntaina, kilpailtiin kaksikoiden nuorisomestaruuksista ja SM-mitaleista.

Miesten kaksikoissa hopeaa saivat Vihurin Hannu Kaukola yhdessä Saaristomeren Melojien Jussi Wallinin kanssa.  He ylsivät samalla suorituksella myös 35-vuotiaiden sarjan voittoon.

Naisten kaksikoiden ylivoimaiseen voittoon meloivat Netta ja Olivia Malinen. Kolmanneksi tulivat 16-sarjassa melovat Nea Yli-Peltomaa ja Aino Lantelankallio.

Kaikkiaan kilpailuun osallistui 14 Vihurilaista melojaa ja useat heistä meloivat useammassa lähdössä. Kisat olivat myös Vihurin järjestämät ja niiden järjestämiseen osallistui ainakin 30 talkoolaista.

Vihurin melojat avasivat kilpakauden ja pistetilin Tammisaaressa

Poikkeuksellisen myöhään alkanut melonnan kilpakausi alkoi Gullörunt-tapahtumalla, jossa kierretään Tammisaaren edustalla sijaitseva Gullö-saari. matkan pituus on noin 20 kilometriä. 14-sarjalaiset ja sitä nuoremmat kiertävät lähempänä olevaa saarta, jolloin matkan pituus 14-sarjalaisilla on 5 kilometriä ja sitä nuoremmilla 2,5 kilometriä. Vihurin Netta Malinen voitti naisten sarjan ajalla 1.37.07. ja Olivia Malinen tuli naisten sarjan toiseksi ajalla 1.38.15. Hannu Kaukola meloi kierroksen aikaan 1.48.57. 16-sarjassa melova Miska Nummela 14 v. oli tapahtumassa viidettä kertaa, mutta meloi nyt ensimmäisen kerran koko kierroksen. Ajaksi tuli 2.05.39. Mika Nummela 56 v. osallistui harrastesarjaan. Hän meloi kierroksen aikaan 2.25.02. Mirko Nummela meloi Mini Gullöruntin 5 kilometriä aikaan 33.59 sijoittuen 14-vuotiaiden poikien sarjassa kolmanneksi. Tulokset kokonaisuudessaan löydät täältä.