Etusivu » Blogi » Vihuri vahvana Suomen Cupin avauksessa Ruovedellä

Vihuri vahvana Suomen Cupin avauksessa Ruovedellä

Rata- ja maratonmelonnan kotimainen kilpailukausi avattiin Ruovedellä lauantaina 20.5.2023. Tampereen Vihurin ja Ruoveden Kanoottipurjehtijoiden järjestämässä Pihla-maratonissa melottiin ensin kilometrin väliaikalähdöt ja sen jälkeen pidemmät matkat 6–12 km. Eri ikäisiä melojia oli 12 eri seurasta. Mainitsemisen arvoista on, että kisojen osallistujien ikähaitari oli laaja – nuorimmat melojat olivat alle neljätoistavuotiaita ja kokenein meloja yli 80-vuotias.

Tampereen Vihurin melojat Netta Malinen ja Miska Nummela veivät päivän kirkkaimmat mitalit voittaen yleisen sarjan. Miska oli nopein kilometrin matkalla ja Netta vei voiton yhteistyön ja kamppailun jälkeen maratonmatkalla.

Maratonmatkalle toi oman lisämausteensa niin sanottu ”musta hevonen”, jonka vauhdista ei ollut etukäteen tietoa.  Vanajaveden Vesikot on saanut joukkoonsa Latviasta tulevan melojan Sergeijs Nemnasevsin. Sergeijs lähti reippaasti mukaan kärkimuodostelmaan. Netan, Miskan ja Sergeijs:n kärkikolmikko eteni pitkän aikaan toisiaan peesaten, kunnes Sergeijs lopulta jäi kolmanneksi ja Netta pääsi ottamaan irtioton Miskasta, niin että Netta saapui maalin koko kisan nopeimpana.

Kilpailemassa oli Vihurista myös 18-sarjan Aino Lantelankallio. Hän voitti oman ikäsarjansa kilometrin matkalla ja naisten yleisessä sarjassa hän oli kolmas. Pitkällä matkalla Aino kaatui yhteislähdön aallokossa ensimmäisellä suoralla. Hän pääsi jatkamaan matkaa, mutta ei enää ehtinyt kärkikamppailuihin vaan jäi ikäsarjansa toiseksi ja yleisen sarjan seitsemänneksi.

Mukana olivat myös sisarukset Aada ja Iida Lindeman. Iida oli toiseksi nopein 16-sarjan tytöistä sekä lyhyellä että pitkällä matkalla. Niinpä hän sai päivän lopuksi kaulaansa hopeamitalin. Aada sijoittui viidenneksi molemmilla matkoilla tyttöjen 14-sarjassa.

Vahva aloitus oli myös Vihurin talkooväellä. 10 talkoolaisen voimin tuomaroitiin, johdettiin, lähetettiin, kuulutettiin ja huolehdittiin ajanotosta ja tuloksista.

Tässä Suomen kevään ensimmäisessä kisassa näkyi se, että osa melojista on ehtinyt tehdä melontaharjoittelua avovesissä jo pidemmän aikaa ja osa on ehtinyt käydä kisaamassa jo kauden avauksia joko Tanskassa tai Ruotsissa tai molemmissa. Osa kilpailijoista on vasta aloittelemassa avovesiharjoittelua.

Ilma oli lämmin, mutta vesi oli vielä melko kylmää. Turvaveneetkin pääsivät töihin, kun yhteislähdössä sattui heti pari kaatumista ja myöhemmin kisan aikanakin vielä lisää. Melkein kaikki kuitenkin pystyivät jatkamaan maaliin asti kaatumisista huolimatta.

Kilpailun kaikki tulokset

Liiton tiedotteita

Kalenterissa seuraavaksi

Katso säännölliset tapahtumat ja kalenterin kuukausinäkymä Kalenteri-sivulla.