Etusivu » Blogi » Kilpailijat ja talkootiimi huippuvireessä ratamelonnan SM-kisoissa

Kilpailijat ja talkootiimi huippuvireessä ratamelonnan SM-kisoissa

Tampereen Vihuri järjesti 16.-17.7. 2022 Kaukajärvellä ratamelonnan SM osa 1 -kilpailut. Talkootiimiä oli lauantaina täydentämässä myös rakkaan yhteistyö- ja kilpakumppanimme Vanajaveden Vesikoiden talkoolaisia ja Ruoveden kanoottipurjehtijoiden puheenjohtaja.

Helena Korppoo, Ruoveden kanoottipurjehtijat

Kisajärjestelyihin ja talkoisiin tarvitaan noin 40 hengen työpanos päivää kohti. Lisäksi kisat vaativat monen viikon etukäteisvalmisteluita usealta ihmiseltä. Nyt kisajärjestelytiimi voi huokaista helpotuksesta kesän kolmien järjestettyjen kisojen jälkeen.

Kisan kruunasi kilpailijoiden loistava menestys kisoissa. Kirkkaimpana timanttina loisti Netta Malinen, joka meloi kultaa kaikilta matkoilta, joihin hän osallistui. Henkilökohtainen kultamitali tuli 200, 500 ja 5000 metrin matkoilta. Niiden lisäksi Netta ja Olivia Malinen meloivat kultaa 200 ja 500 metrin kaksikkolähdöissä. Nyt Netta jatkaa MM-kisoihin valmistautumista. MM-kisat melotaan Kanadan Halifaxissa 3.-7.8.2022.

Naisten 5000 metrillä Vihurille tuli kaksoisvoitto, kun Netan ja Nina Riosan kamppailu ykköspaikasta kääntyi Netan voittoon Ninan tullessa toiseksi.

Netta ja Olivia Malinen

Nina Riosa ja Aino Lantelankallio toivat mitaleja kaksikkomatkoilta. 1000 metrin matkalla he ylsivät hopeaan ja 200 ja 500 metrillä pronssiin.

Miesten 200 metrin kaksikkolähdössä meloivat Miska Nummela ja Otso Eskonen sekä Mirko Nummela ja Hannu Kaukola. Nummela-Eskonen sijoittuivat kuudenneksi ja Nummela-Kaukola yhdeksänneksi.

Vihurin nuoret melojat Miska (M18) ja Mirko (P16) Nummela sekä Aino (N18) Lantelankallio osallistuivat yleisen sarjan lähtöihin.

Aino meloi 200:lla naisten finaalin seitsemänneksi ja 1000 metrillä viidenneksi. 500 metrin välierä oli jännittävä. Maalikamerasta haettiin ratkaisua sille, pääseekö finaaliin Haikara vai Lantelankallio. Lantelankallio pääsi finaalin sadasosan aikaerolla ja sijoittui finaalissa kahdeksanneksi. Myös 5000 metrillä sijoitus oli kahdeksas.

Miska meloi miesten B-finaalissa sekä 200 että 500 metrillä. 200 metrillä sijoitus oli B-finaalin viides, 500 metriltä tuli B-finaalin voitto. 1000 metrillä sijoitus oli A-finaalin kahdeksas ja 5000 metrillä seitsemäs.

Leon Liljedahl

Kilpailun jälkeen varmistui Ainon ja Miskan paikka nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen joukkueessa.

Nämä kisat olivat ensimmäiset yleisen sarjan kilpailut Mirkolla. Yleisen sarjaan saa osallistua sinä vuonna, jolloin täyttää 15 vuotta. Mirko karsiutui alku- ja välierävaiheissa. 5000 metrillä sijoitus oli 16.

Viikonloppuna melottiin myös special olympics lähtöjä ja Suomen Cupin lähtöjä. Anni Aalto meloi sekä 200 että 500 metrin special olympics -lähtöjen voittoon.

Suomen cupin lähtöihin osallistuivat Leon Liljedahl, Aada ja Iida Lindeman sekä Jari Malinen. Leon sai pronssia 12-sarjan 1250 metriltä ja junnurallista sekä kultaa seurojen yhteisnelikosta. Aada sai pronssia 12-sarjan 200 ja 1250 metriltä sekä junnurallista.

Seuraavaksi kilpaillaan nuorison, 18-vuotiaiden ja mastersien mestaruuksista Lahdessa 30.-31.7. Seuraavat kisat Kaukajärvellä on 6.-7.8. nuorten Pohjoismaiden mestaruuskisat. SM osa 2 kilpaillaan myös Kaukajärvellä 27.-28.8.2022.