Etusivu » Vanhat tiedotteet » Perehdytystä SUP-lautailuun

Perehdytystä SUP-lautailuun

Keskiviikkona 6.7.2022 keskiviikkomelonnan ohjattuna aiheena on perehdytys SUP-lautailuun.

Koska olemme Melonta- ja soutuliiton alainen urheiluseura, toimimme vastuullisesti kaikkien melontalajien kohdalla turvallisuusnäkökohdat huomioiden. Tästä johtuen Vihurin SUP -lautojen käyttöoikeus edellyttää SUP-perehdytykseen osallistumista tai muulla tavalla osoitettua SUP-osaamista. Lisäksi on luonnollisesti maksettava kalustonkäytömaksu, jos haluaa käyttää seuran SUP-lautoja.

Vihuri on juuri hankkinut neljä NSP SOFT FLATWATER 11’0 SUP -lautaa varusteineen.

Keskiviikkona 6.7.2022 Vihurin SUP-vastaavan Juhis Paavolan johdolla annetaan kaikille halukkaille perehdytys SUP-lautailuun. Koulutuksen tavoite on turvallisen SUP-lautailun alkeiden opettaminen siten, että meloja voi jatkaa harjoittelua omatoimisesti helpoissa olosuhteissa.

Perehdytys pitää sisällään:

  • kaluston käyttöohjeet vaurioiden välttämiseksi
  • SUP-laudan ja varusteiden ominaisuudet
  • turvalliset kantotavat
  • laudalle meneminen ja laudalta poistuminen
  • tasapainon säilyttäminen
  • tärkeimmät melontatekniikat
  • oikeaoppinen kaatuminen
  • laudalle kiipeäminen vedessä sekä voimattoman kaverin auttaminen laudalle vedessä

Koska Vihurin SUP-perehdytettävät ovat valmiita melojia, tarvittava koulutus on varsin lyhyt. Se kestää noin 20 min/ryhmä.

Koulutusta annetaan vajalla ja satama-altaassa 18.00–20.00 välisenä aikana. Muodostetaan koulutusryhmiä, jolloin saamme mahdollisimman usealle perehdytyksen. Koulutus toteutetaan non-stop-menetelmällä. Edellisen ryhmän valmistuttua, seuraava aloittaa. Jos et ehdi paikalle klo 18.00, voit tulla myöhemminkin.

Ei ennakkoilmoittautumisia.

Keskiviikon 6.7.2022 SUP-perehdytys ei sulje pois omatoimista keskiviikkomelontaa. Koska SUP-perehdytys on varsin nopea tapahtuma, on sen jälkeen mukavaa lähteä porukalla melomaan kajakilla.

Liiton tiedotteita

Kalenterissa seuraavaksi

Katso säännölliset tapahtumat ja kalenterin kuukausinäkymä Kalenteri-sivulla.