Etusivu » Tiedotteet » Muutoksia yhdistyksen säännöissä

Muutoksia yhdistyksen säännöissä

Kevätkokouksessa 21.4.2024 päätettiin joistakin muutoksista Tampereen Vihuri ry:n sääntöihin.

Merkittävin muutos koskee sitä, tarvitseeko olla melontataitoinen liittyäkseen seuran jäseneksi. Nyt palattiin käytäntöön, jossa seuran jäseneksi voi liittyä riippumatta siitä, melooko vai ei. Näin on ollut suurimman osan Vihurin olemassaoloajasta, ja näin oli myös silloin kun seura perustettiin vuonna 1947. Osa seuran perustajajäsenistä ei koskaan melonut.

Sääntöihin kirjattiin samalla, että melontataito on osoitettava, jotta voi osallistua melojana seuran toimintaan vesillä.

Sääntömuutos mahdollistaa esimerkiksi juniorijäsenten vanhempien täysipainoisen osallistumisen seuratoimintaan ja mm. osallistumisen hallitustyöskentelyyn, mihin heidät toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi.

Muut muutokset:

  • Jaostoja ei ole pakko muodostaa vielä syyskokouksen päätöksellä, vaan sen voi jättää myös vastavalitun hallituksen keskenään sovittavaksi.
  • Koska edellisissä säännöissä oli jo otettu käyttöön hallituksen jäsenten kaksivuotiset toimikaudet, ja ensimmäisenä erovuorossa olevat on jo valittu arvalla, maininta arvonnasta voitiin poistaa tässä päivityksessä.
  • Muutos nimenkirjoitusoikeuden määrittelyssä:
    • Aiempi versio: “Seuran nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri ja taloudenhoitaja, kaksi aina yhdessä. Hallitus voi määrätä hallituksen jäsenen tai seuran toimihenkilön kirjoittamaan seuran nimen yksin tai yhdessä jonkun toisen nimenkirjoittajan kanssa.”
    • Uusi versio: “Seuran nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja ja taloudenhoitaja, kaksi aina yhdessä. Hallitus voi määrätä hallituksen jäsenen tai seuran toimihenkilön kirjoittamaan seuran nimen yksin tai yhdessä jonkun toisen nimenkirjoittajan kanssa.”
  • Lisäksi sääntötekstistä korjattiin kirjoitusvirheitä.

Liiton tiedotteita

Kalenterissa seuraavaksi

Katso säännölliset tapahtumat ja kalenterin kuukausinäkymä Kalenteri-sivulla.