Etusivu » Retkimelonta » Retkikalenteri 2020

Retkikalenteri 2020

Vihurin retkiä suunnitellaan yhdessä alkuvuoden aikana, ja retket kootaan yhteen retkikalenteriksi. Päivitetty ja ajankohtaisin tieto retkistä löytyy Vihurin tapahtumakalenterista, mutta tämän lisäksi retket kootaan myös tälle sivulle.   

Huhtikuu

Peruttu: PE-SU 17.-19.4. Koskeljärvi

Perjantaina työpäivän jälkeen lähdemme vajalta ajamaan kohti Euraa ja leiriydymme Koskeljärven rannalle telttailemaan. Lauantaina melomme järveä ympäri, katselemme lintuja ja pidämme lounastauon sopivassa paikassa. Lauantai yöksi leiriydymme telttailemaan saareen tai muuhun sopivaksi katsomaamme paikkaan. Sunnuntaina melomme takaisin  autoille ja siirrymme läheiselle mökille, jossa lämmitetään sauna ja syödään. Mökkisaunan tarjoaa sydämellinen vihurilainen. Tampereella pyritään olemaan takaisin klo. 19 mennessä.

Retken vetäjä: Niila Paloniitty

Retken vaativuustaso: helppo

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: 12.4. mennessä (retkijaos@vihuri.info)

Peruttu: LA 18.4. Saunamelonta, Haukisaari

Polkaistaan uusi melontakausi liikkeelle ja melotaan saunomaan Haukisaareen. Muistellaan viime kesän retkiä ja tuumaillaan tulevia eväsretken merkeissä. Lähtö vajalta kymmenen aikaan ja paluu viiden maissa. Hyvällä kelillä soveltuu myös aloitteleville melojille. Samalla uusille saunamelojille luvassa opastus Haukisaaren käytänteisiin.

Saunamelonta pyritään tekemään ohjatusti vähintään kerran kuukaudessa melontakauden loppuun saakka.

Retken vetäjä: Heikki Kylmälä

Retken vaativuustaso: helppo

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: sähköpostilla (retkijaos@vihuri.info) tai ilmestymällä paikalle ennen lähtöä

Siirretty, kts. syyskuu: SU 19.4. Haukkajoki

Helpohko joki-/koskiretki Pirkanmaan parhaissa maisemissa. Lastaus Vihurin vajalla 9:00 (takaisin vajalle n. 18:00). Vesille mennään Heinälahdelta (Helvetinjärven kansallispuiston kupeesta). Matkalla on mukavia maisemia, majavan pesiä, virtaavaa vettä sekä muutama helpohko koskipätkä. Karhukoski on hieman haastavampi, mutta sen voi halutessaan jättää helposti laskematta. Karhukosken laavulla pidetään tauko (mahdollisuus grillata makkaraa). Lopetetaan Kuusijärvelle. Matkan pituus n.11 km.

Vetäjä: Janne Vehmas

Retken vaativuustaso: helppo, ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku, lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info) 15.4.2020 mennessä (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. voi vielä muuttua)

Peruttu: SU 26.4. Noormarkunjoki (tai Pitkänveden reitti)

Helpohko koskiretki Satakunnassa. Lastaus Vihurin vajalla 8:00 (takaisin vajalle n. 20:00). Aloitetaan melonta jostain sopivasta kohtaa Inhottujärven alapuolelta ja lopetetaan Noormarkun keskustaan. Vähän isompi joki, jossa on kymmenkunta koskea (yksi ohitettava pato). Pahin/paras koski on aivan lopussa, joten sen voi jättää helposti laskematta (tai laskea monta kertaa uudestaan). Matkan pituus n.15 km.

Vetäjä: Janne Vehmas

Retken vaativuustaso: helppo (keskivaikea), ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku, lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info) 22.4.2019 mennessä (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. tai kohde voi vielä muuttua)

Toukokuu

Peruttu: LA tai SU ?.5. Saunamelonta, Haukisaari
(tarkempi ajankohta selviää myöhemmin)

Edellä esitetyn mukainen saunamelonta Haukisaareen. Lisätiedot ja ilmoittautuminen selviää myöhemmin.

Siirretty, kts. syyskuu: PE 1.5. Vappuörvellys

Epävirallinen omakustanneretki johonkin Pirkanmaan koskikohteeseen (jos jossain on vettä). Keihäsjoki? Kituskoski? Jyllinjoki? Vilppula?

Vetäjä: Janne Vehmas

Retken vaativuustaso: keskivaikea, ennakkovaatimuksena jatkokurssi/KK-II (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku, lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet Ilmoittautuminen ja tiedustelut: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info) 27.4.2020 mennessä (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. voi vielä muuttua)

Peruttu: LA-SU 9.-10.5. Kapeenkoski (tai Saarijärven reitti)

Helppo puljausviikonloppu Kapeenkoskella (Jyväskylä – Äänekoski välillä). Kapeella on erinomaiset mahdollisuudet reenata ja hioa tekniikkaa. Paikka sopii aloittelijoille, mutta voimakkaissa akanvirroissa on haastetta muillekin. Lauantaina lastataan kajakit vajalla 9:00. Yöpyminen koskenniskalla teltassa (puucee ja tulirinki on). Hätätilanteessa pääsee ABC:lle aamu-/iltapalalle. Saunomismahdollisuus? Sunnuntaina käydään aamusta nopsaan vesillä, ja paluumatkalla pysähdytään vielä Kuusaankoskella. Paluu sunnuntaina noin klo  20:00.

Vetäjä: Janne Vehmas

Retken vaativuustaso: helppo (keskivaikea), ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku, lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info) 6.5.2020 mennessä (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. voi vielä muuttua – jos vettä riittää, niin ajankohta voi olla toukokuun lopullakin)

LA 16.5. Retkimelojan Maraton, Kangasala ja Pälkäne  

Melotaan päiväretki, jonka pituus on maratonin mittainen eli vähintään 42,195 km. Matkan aikana pidetään kolme kunnon maataukoa sekä kelluntataukoja vesillä. Kaivannon kanava Kangasalla on retken alku ja loppupiste. Reitti kulkee Saarikylien kautta aina Pälkäneelle ja sieltä takaisin. Liikkellä ollessa osallistujan tulisi pystyä melomaan 6 km/h vauhtia. Päivän kulku:

08:00 kokoonnutaan Vihurin vajalle ja lastataan hyvin säädetyt kajakit traileriin

09:15 lähdetään melomaan Kaivannon kanavalta, liikkeellä oloaika on 7 tuntia ja taukoja on noin 2 tuntia

18:15 lastataan kajakit takaisin traileriin Kaivannon kanavalla

19:30 kajakit on nätisti takaisin Vihurin vajassa ja onnelisen väsyneet maratonin meloneen Vihurilaiset siirtyvät lauantai-illan viettoon

Retki on vaativa pituutensa puolesta. Kylmiltään tälle retkelle ei kannata lähteä. Ainakin yksi 20 km melontalenkki tulisi olla alla ennen tätä retkeä.

Retken reitin suunnittelee Aki Halme. Retken turvallisuusvastaavana toimii Pertti Peussa. Retken vastuuohjaaja on Jani Raipala.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: Jani Raipala

LA 23.5 Helppo jokiretki (ei koskia)

Vääräjoki, Parkano – Kyrösjärvi 12 km

Aloituspaikka Lapiolahden kylän sillalta. Vääräjoki on mutkainen kaunis joki, vehreiden metsien keskellä, matkalla voidaan nähdä majanpesiä, saukkoja, isoja ja pieniä lintuja. Ohitetaan Leppäkosken vesivoimalaitos vetopuita pitkin. Syödään eväitä laavulla, noin puolessa välissä matkaa. Päätepiste Heittolanlahti.

Kalusto: muovinen retkikajakki

Vaativuus: helppo, vaihtovaatteet kuivapussissa tai kuivapuku

Mukaan mahtuu 9 henkilöä, trailerin vetäjälle on paikka varattu.

Vetäjä: Kirsi Juntunen

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: sähköpostilla (retkijaos@vihuri.info)

Ilmoittautuessa kerro puhelinnumero ja onko sinulla käytössä autoa, voitko vetää traileria.

Ei retkipalaveria, tapaaminen vajalta kello 8:30 paluu noin kello 17. Jos on intoa voidaan käydä paluumatkalla Kyrösjärven talviuimareiden savusaunassa. Silloin paluu on myöhemmin.

Kesäkuu

Peruttu: LA tai SU ?.6. Saunamelonta, Haukisaari
(tarkempi ajankohta selviää myöhemmin)

Edellä esitetyn mukainen saunamelonta Haukisaareen. Lisätiedot ja ilmoittautuminen selviää myöhemmin.

PE-SU 5.-7.6. Rockfest Särkänniemen tapahtumarannassa

Tiedoksi. Tavallista enemmän veneitä liikkeellä Näsijärvellä. Erityistä varovaisuutta veneiden kanssa!

LA-SU 13.-14.6. Koskimelonnan peruskurssi (1.)

Koskimelonnan peruskurssi ensikertalaisille. Kurssi käy myös muistinvirkistykseksi niille, jotka eivät ole vähään aikaan käyneet koskessa. Kurssi alkaa lauantaina 12:00 vajalla. Käydään läpi koskimelonnan teoriaa, turva-asioita ja varusteita. Tämän jälkeen valitaan kalusto sunnuntaita varten. Virallinen osuus loppuu n. 16:00. Lopuksi voidaan kokeilla koskareita vajarannassa.

Sunnuntaina kokoonnutaan 9:00 vajalla, pakataan kalusto ja lähdetään n. 9:30 Ruovedelle. Muroleessa harjoitellaan edellisenä päivänä opittuja asioita. Kaksi settiä, joiden välissä pidetään ruokatauko (mahdollisuus käyttää läheisen kanavagrillin palveluita). Paluu vajalle n. 18:00.

Vetäjä: Janne Vehmas

Vaativuustaso: helppo

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku hyvä (mutta kuoritakki plus urheilukerrastot toimii myös), lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info) 9.6.2020 mennessä

TO 18.6. Juhannusyön Lempäälän ympärimelonta

Kokoonnutaan vajalle kello 17:00 illalla ja kello 18:00 lasketaan kajakit Lempäälässä järveen. Melotaan kanavaan ja sen jälkeen lasketaan Lempäälän “kosket” eli pienet virtapaikat. Kerran joudutaan pikku matka kajakkeja kantamaan välillä. Puolessa välissä matkaa pidetään pidempi tauko, jolloin paistetaan makkarat. Retken lopuksi syödään mansikkakakkua kahvin/teen kera. Makkarat, sinapit, mansikkakku ja kahvi sekä tee tarjotaan retkiläisille eli et välttämättä tarvitse omia eväitä ollenkaan. Retki kestää taukoineen noin 5 tuntia eli kello 23 nostetaan kajakit takaisin peräkärryyn ja retki päättyy viimeistään kello 24 Vihurin vajalle. 16 ensimmäistä otetaan mukaan.

Retken vetäjät: Linda Aholaita-Pylväs, Jani Raipala

Retken vaativuustaso: helppo

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: Jani Raipala

MA-LA 22.-27.6. Geta-way meriretki Pohjois-Ahvenanmaalle

Vihurin kesän 2019 meriretki ax-fi (Ahvenanmaalta Suomeen) saa jatkoa kesällä 2020 Geta-way meriretken muodossa Pohjois-Ahvenanmaan merivesille. Geta-way järjestetään Juhannuksen jälkeisellä viikolla 22.6.-27.6.2020. Vihurin vajalta lähdetään aikaisin maanantai aamuna kello 05:00 ja palataan myöhään lauantai-iltana 23:55.

Retken vaativuustaso on vaativa. Vihurin retkien vaativuustasot on kerrottu Vihurin nettisivuilla https://www.vihuri.info/retkimelonta/.

Reittivastaava Jarkko Uitti on käynyt Pohjois-Ahvenanmaalla monta kertaa. Lähtö on Ecköröstä ja reissun tavoitteet ovat Märket, Sällskär sekä Ahvenanmaan luolat. Lopullinen reitti määräytyy sään ja osallistujien rahkeiden mukaan. Pysähdyspaikkoja sekä yöpymispaikkoja Jarkko on miettinyt eri reittivaihtoja silmällä pitäen.

Turvallisuussuunnitelman tekee Pertti Peussa. Todella huonon kelin sattuessa pidetään välipäivä mantereella ja lyhennetään retkeä. Retken esivaatimuksia on kolme

1) Vähintään 120 km melontaa ennen retkeä
2) Vähintään maratonin eli 42,195 km mittainen päivämelonta ennen retkeä.
3) Reskutustaitojen harjoittelu aallokossa.

Aki Halme on varannut Viking Linelta meno-paluun Ahvenanmaalle. Maanantaiaamuna 22.6. Viking Line Amorellalla meille on varattu premium aamiainen. Paluulaiva on Viking Line Grace lauantaina 27.6. Molempiin suuntiin on kaksi hyttiä varattu meille.

Geta-way retkelle otetaan mukaan 16 melojaa. Ilmoittautuminen avattiin Joulukuussa 2019 ja se myytiin saman tien loppuun. Varapaikkoja voit tiedustella tai varapaikalle voit ilmoittautua ottamalla yhteyttä Jani Raipalaan.

Heinäkuu

LA tai SU ?.7. Saunamelonta, Haukisaari
(tarkempi ajankohta selviää myöhemmin)

Edellä esitetyn mukainen saunamelonta Haukisaareen. Lisätiedot ja ilmoittautuminen selviää myöhemmin.

KE 1.7. tai TO 2.7. Surffikoulutusta merikajakilla

Kajakin hallinta ja surffaus isommassa murtuvassa ranta-aallokossa on oma ja hauska sekä jännittävä taiteenlajinsa. Tässä kurssissa aloitetaan perusteista tavoitteena hyvä ymmärrys ja alustavat taidot.

Kurssi on yksipäiväinen, ja järjestetään ensisijaisesti 1.7. tai 2.7., MUTTA jos kumpanakaan päivänä ei ole hyviä aaltoja – mikä nähdään ennusteista n. 4 päivää aikaisemmin – jäädään odottamaan sopivaa kurssipäivää. Joka siis selvinnee n. 4 päivää ennen kurssia. Hallittavuussyistä kurssilaisten määrä rajoitettaneen 8 henkeen + Pertti ja toinen ohjaaja.

Tavataan vajalla klo 8:30, pakataan, eväät mukaan, ja ajetaan Yyteriin, jonne saapunemme lounaseväät matkalla syötyinä n. klo 11. Kurssitus etenee jaksottaisesti: teoria rannalla + asian harjoittelu vedessä. Jokainen kastuu kunnolla. Kun väsymys alkaa painaa ja mm. reaktiot venyä, aloitetaan pakkaus ja lähdetään paluumatkalle. Vajalla huuhdellaan suola pois liiveistä, aukkareista ja vaatteista tms, ennen kuin ne viedään paikalleen.

Koulutuksen vetäjä: Pertti Peussa

Koulutuksen vaativuustaso: Keskivaikea

Ilmoittautuminen: sähköpostilla Pertti Peussa, kopio/cc: retkijaos@vihuri.info

LA-SU 4.-5.7. Koskimelonnan peruskurssi (2.)

Sama sisältö kuin kesäkuun kurssillakin. Kosken virtaus on heinäkuussa vähän pienempi ja ilma lämpöisempi.

Vetäjä: Janne Vehmas

Vaativuustaso: helppo

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku hyvä (mutta kuoritakki plus urheilukerrastot toimii myös), lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info) 30.6.2020 mennessä

Täynnä: MA-PE 6.-10.7. Meriretki Kökarin ympäristöön 

Keskivaikea meriretki Kökarille ja sen ympäristöön viikolla 28 (heinäkuu). Alustavan suunnitelman mukaan saavumme Kökarille lautalla Korppoosta. Varsinaiselle melontaosuudelle lähdetään siis Kökarista. Vierailemme ainakin Källskärillä ihailemassa erään kreivin puutarhaa ja hienoja kallioita (esim. https://retkipaikka.fi/kokarin-kallskar-hammastyttaa-tallainen-on-omintakeisen-kreivin-saari-valimerellisine-puutarhoineen/). Poistuminen lautalla Sottungasta tai Kökarilta.

Retki on tarkoitettu ensisijaisesti haastavampaa meriretkeilyä kaipaaville, jotka eivät mahtuneet Geta-way meriretki Pohjois-Ahvenanmaalle (22.-27.6.).

Osallistujilta vaaditaan aallokkomelontakokemusta. Retkelle mahtuu mukaan kahdeksan melojaa (+2 ohjaajaa). Retken reitti, tarkemmat päivämäärät ja muut yksityiskohdat tarkentuvat myöhemmin. Ilmoittautuessasi kerrothan onko sinulla käytössäsi autoa. Päivämatkat alle 30km, melontapäiviä kolme-neljä.

Ohjaajat: Kirsi Juntunen ja Meri Lampinen

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: sähköpostilla (retkijaos@vihuri.info)

Täynnä: MA-TI 13.-14.7. Lypyrtin saaristo, Kustavi 

Tämä yhden yön helppo meriretki on suunnattu aloitteville melojille, joilla on melontakokemusta vähintään vuosi, sekä retkeilykokemusta.

Lypyrtin saaristo on luonnonkaunis tuulilta suojaisa saarisokkelo Kustavista luoteeseen. Yhtenä vierailukohteena on Katanpään linnakesaari. Jos kohdalle osuu tuuletonta säätä, voidaan varovasti kurkistaa saarien kupeesta aavaa ulappaa. Retken yhtenä tavoitteena on osoittaa, että suolainen vesi ei tee melomisesta millään tavalla vaativaa, vaan mereltä löytyy myös helppoja melontakohteita aloittelijoille.

Lähtö vajalta maanantaiaamuna aikaisin ja paluu tiistai-iltana myöhään.

Retkelle mahtuu 8 henkilöä + vetäjät

Vastuuohjaajana on Marko Marenk.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Aki Halme

PE-SU 17.-19.7. Reskutusleiri Vähäsillan leirikeskuksessa

Vietetään yhdessä hauskaa viikonloppua Vähäsillan leirikeskuksessa harjoitellen rennolla asenteella pelastautumisia ym. melontaturvallisuustaitoja. Puljailun lomassa ja iltaisin on aikaa myös yhdessäoloon, hengailuun, saunomiseen, grillailuun tai melontaan Paarlahden maisemissa. Tapahtuma sopii kaikille taitotasosta riippumatta. Jaetaan tietoa ja opetetaan toinen toistamme. Osallistua voi hyvin, vaikkei omistaisikaan kuivapukua: puljaamisen välissä on mahdollista lämmitellä saunassa, tehdään välillä juttuja joissa ei tarvitse uida ja silloin kun itsestä tuntuu, voi vetäytyä muihin puuhiin. Leirikeskuksessa on mahdollisuus sisämajoitukseen 20 henkilölle ja pihalla voi yöpyä omassa majoitteessa. Käytettävissä on keittiötilat ruuan valmistusta varten.

Ohjelma:

Perjantaina n. kello 16:30 alkaen pakataan traileri ja siirrytään Vähäsiltaan. Loppuiltaa vietetään vapaan oleilun ja saunomisen tai vaikkapa pienen lähimelonnan merkeissä. Mahdollista on myös tulla meloen vajalta (matkaa n. 22 km) ja yritetään myös järjestää yhteislähtö meloen.

Lauantaiaamuna aloitetaan pelastautumispuuhat. Iltaa vietetään saunoen, oleillen tai meloen kukin halujensa mukaan. Sunnuntaiaamuna jatketaan puljailua. Alkuillasta pakataan taas traileri ja palataan vajan kautta kotiin. Yöksi voi mennä kotiin tai majoittua leirikeskuksessa sisällä/omassa majoitteessa pihalla. Ensisijaisesti toivotaan osallistumista sekä lauantaina että sunnuntaina, mutta osallistuminen vain yhteen päivään on mahdollista, jos yhden päivän ilmoittautumiset menevät tasan molemmille päiville.

Vähäsillan leirikeskus sijaitsee Teiskossa Paarlahden rannalla ja sinne on Tampereelta n. puolen tunnin ajomatka. Bussilla pääsee Keskustorilta tunnissa n. 200 metrin päähän leirikeskuksesta.

Ilmoittautumiset: https://forms.gle/BdGHh1G3HGPew5hZA

Lisätietoja: kurssijaos (kurssijaos@vihuri.info)

Vaativuustaso: –

Varusteet: omien aktiviteettien mukaan

TO 23.7. Saarikylät

Rentoa menoa, kauniita maisemia. Myös aloitteleville sopiva retki. Kokoontuminen vajalla klo 16.30. Melonta-aika noin 3 tuntia (kaluston siirrot ja ajomatkat tunti yhteen suuntaan). Eväät, vaihtovaatteet ja reipas, rento mieli mukaan. Reitti sään mukaan noin 15km. Kuljetusjärjestelyjä varten ennakkoilmoittautuminen ja tiedustelut s-postilla.

Retken vetäjänä Annamari Hannula ja Minna Kantsila

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: pj@vihuri.info

Vaativuustaso: helppo Varusteet: melontavarustus, eväät, vaihtovaatteet

SU 26.7. Saikkalanjoki 

Päiväretki jokimaisemiin. Saikkalanjoki on noin 6 km mittainen rauhallisesti virtaava joenuoma Mouhijärven Mätikön ja Tupurlanjärven välillä. Retki sopii myös vähemmän meloneille ja juuri kurssin käyneille, retkellä edetään leppoisaa tahtia. Melonnan kokonaismatkaksi tulee noin 20 km. Mukaan hyvät eväät ja varavaatteet. Kokoontuminen vajalla klo 9.30, paluu illalla. Evästauko Otamussillalla, jossa on kahvila ja laavu.

Kuljetusten järjestämiseksi ilmoitatko onko käytössäsi auto ja pystytkö vetämään traileria.

Retken vetäjä: Timo Aalto

Vaativuustaso: helppo (huomioi kuitenkin matkan pituus) 

Varusteet: melontavarustus, retkeiluvarustus 

Ilmoittautuminen: Timo Aalto 

KE 29.7. Uittotunneliretki 

Kokoonnutaan aamulla klo 9:00 vajalla ja lähdetään meloen länteen kohti Pispalan uittotunnelia, jossa rantaudutaan. Tutustutaan Uittotunnelin mielenkiintoiseen historiaan ja herkutellaan Uittotunnelin kahvilan antimilla. Myöhäisen aamupalan jälkeen siirretään kajakit kärryillä Uittotunnelin kautta Pyhäjärvelle. Hinattavaa on 600 m, josta tunnelin osuus on 280 m. Uittotunnelin kahvilassa on kahdet kärryt ja otetaan vajalta lisäksi Vihurin kajakkikärryjä mukaan.

Pyhäjärven puolella suunnistetaan lähialueen saarien kautta kierrellen Viikinsaareen nauttimaan herkullinen ateria kesäravintola Viikinsaaressa. Ruokalepo  tapahtuu runsaan kilometrin mittaisen luontopolun kävelykierroksen muodossa tutustuen Viikinsaaren vehreään luontoon, sen kasveihin ja linnustoon.
Viikinsaaresta matka jatkuu Härmälänsaaren kautta kohti Hatanpään Arboretumia, jossa rantaudutaan. Arboretumissa on mahdollisuus maiskutella jäätelökahvilassa jälkiruoka ja ihastella ruusutarhan värejä ja tuoksuja. Voimme myös tepastella Arboretumin alueella ja tutkia alueen puu-, pensas- ja kasvilajeja. Arboretumissa on runsaslukuisesti lintuja ja lajikirjo on suuri.

Vatsat jälkiruoasta pullollaan jatkamme meloen kohti Pispalan uittotunnelia. Reitti valitaan olosuhteiden ja jaksamisen mukaan. Voimme kiertää Ratinan suvannon kautta tai oikaista suoraan Pyynikin- ja Tahmelan rantaviivaa myötäillen uittotunnelille. Jos energia uhkaa loppua ja aikaa riittää, voimme pitää tauon Tahmelassa Kurpitsatalolla, jossa on mahdollisuus kahvilan palveluiden käyttöön. Kurpitsatalon näytekasvimaalla voimme tutustua kaupunkiviljelyyn, kotimaisten kasviksiin sekä lähiruuan käytön hyötyihin. 

Seuraava rantautumispaikka onkin uittotunnelin eteläpää ja kuljetamme kajakkimme tunnelin kautta Näsijärvelle. Näsijärven puolella on jälleen mahdollisuus energiatäydennykseen uittotunnelin kahvilassa. Jos vatsassa on vielä tilaa, niin vaikkapa lettu kermavaahdolla ja jätskillä antaa hyvin potkua viimeiselle melontaosuudelle kohti Rauhaniemen vajaa. Perillä vajalla olemme illalla henkisesti rikkaampina ja fyysisesti painavampina. 

Melontamatka: 25-30 km

Retken vetäjä: Ville Mantere

Vaativuustaso: Keskivaikea

Varusteet: Melontavarustus, juomista ja pankkikortti tai käteistä. Myös retkiruokailumahdollisuus, jos omat retkimössöt maistuu paremmalta.

Ilmoittautuminen ja kyselyt: Ville Mantere (kurssit@vihuri.info), viimeistään päivää ennen retkeä.

Elokuu

LA tai SU ?.8. Saunamelonta, Haukisaari
(tarkempi ajankohta selviää myöhemmin)

Edellä esitetyn mukainen saunamelonta Haukisaareen. Lisätiedot ja ilmoittautuminen selviää myöhemmin.

PE-SU, ?.-?.8. Helppo hyvän kesäkelin viikonloppuretki lähikohteessa
(tarkempi ajankohta selviää myöhemmin)

Harvoin pääsee seuran melontaretkelle niin, että hyvä kesäkeli luvataan jo keväällä. Ajatuksena siis järjestää viikonloppuretki elokuussa sitten, kun sääennusteet lupaavat hyvää kesäkeliä riittävällä varmuudella. Retken toteutuminen vahvistetaan siis sen saman viikon keskiviikko aamuna. Lähikohde tarkoittaa jotakin järvikohdetta 1,5h ajomatkan sisällä. Potentiaalinen vaihtoehto voisi olla Päijänteen Kansallispuisto, mutta kohdekin valitaan lähempänä, sitten kun nähdään tuuliennusteet.

Retki on suunniteltu aloittelijoille ja väljää aikataulua arvostaville melontaretkeilijöille. Tällä retkellä aamulähdöt ovat keskipäivällä ja tauotkin pidetään niin pitkinä, että riippumattoon saattaa nukahtaa. Retki sopii mainiosti ensimmäiseksi melontaretkeksi peruskurssin jälkeen. Aiempaa retkeilykokemusta ei vaadita ja retkeilyvarusteitakin saa mahdollisesti lainaan. Retken vetäjä on koulutettu eräopas ja mielellään auttaa aloittelijoita retkeilyharrastuksen ensiaskelilla. Alustavia ilmoittautumisia otetaan vastaan.

Vetäjä: Niila Paloniitty

Vaativuustaso: helppo

Varusteet: Melontavarustus, retkeilyvarustus

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: sähköpostilla (retkijaos@vihuri.info)

LA 1.8. Pirkan soutu

Tiedoksi halukkaille. Omatoiminen tapahtuma. Saattaa rajoittaa saatavilla olevaa seuran kalustoa. Seuran kalusto on veloituksetta käytössä edustaessasi Vihuria. Seuran kuljetuskaluston yhteiskäytöstä sovitaan erikseen.
Kts. https://www.pirkankierros.fi/pirkan-soutu/.

KE 5.8. Retkisoutu (Pirkan soutu)

Tiedoksi halukkaille. Omatoiminen tapahtuma. Saattaa rajoittaa saatavilla olevaa seuran kalustoa. Seuran kalusto on veloituksetta käytössä edustaessasi Vihuria. Seuran kuljetuskaluston yhteiskäytöstä sovitaan erikseen.
Kts. https://www.pirkankierros.fi/pirkan-soutu/.

MA 10.8. Mielimelonta

Hyvän olon päiväretki Tampereen lähivesistöön. Melomme, nautimme luonnosta ja teemme Metsämieli -harjoituksia. Tarkemmat tiedot aikataulusta ja kohteesta ilmoittautuneille lähempänä.

Mielimelonta järjestetään maanantaina 10.8. klo 16.30-21.00. Teemme yhdessä lyhyen lenkin Näsijärvellä, Tapatoran saarelle.  Tällä retkellä ei melota matkaa, vaan keskitytään ennemmin pysähtymiseen, rauhoittumiseen ja elpymiseen. Retki sopii hyvin mm. hektisen elämän vastapainoksi, tuomaan tilaa itselle, antaen pienen pysähtymisen ja rentoutumisen hetken kaiken muun keskelle. Jätä hetkeksi älylaitteet sivuun sekä ylimääräinen touhuaminen ja tule seuraamaan, miten vähemmän on enemmän.

Retki sopii kaikille alkajista konkareihin. Melontatekniikan sijaan keskitymme hetkessä elämiseen ja kiireettömyyteen. Tekemisen sijasta opettelemme olemisen tärkeätä taitoa. Retkellä hyödynnetään mm. Metsämieltä, joka on tutkittuihin luonnon hyvinvointivaikutuksiin ja mielentaitoihin perustuva menetelmä. Retken aikana tehdään ohjaajien johdattelemana muutamia helppoja ja lyhyitä harjoituksia, joita voit halutessasi tehdä myös retken jälkeen itsenäisesti.

Retkelle otetaan mukaan 10 nopeiten ilmoittautunutta, ensisijalla ovat henkilöt, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet tapahtumaan. Retkellä on säävaraus, ukonilmalla tai kovalla tuulella retki perutaan.

Mukaan tarvittavat varusteet:
– Säänmukainen melontavarustus
– Istuinalusta, makuualusta tai riippumatto
– Lämmintä juotavaa
– Eväät
– Lämmintä lisävaatetusta saaressa oloajaksi (Huom! Varaa riittävästi vaatetta; harjoitukset tehdään pääosin paikallaan, jolloin helposti tulee vilu.)

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: eva.estelle.romi@gmail.com tai alanen.hanna@gmail.com

Peruttu: TO 13.8. Mielen ry:n melontakokeilu, Vähäsillan leirikeskus 

Tiedoksi. Kurssijaoksen erillistapahtuma, joka rajoittaa seuran kaluston käyttöä.

Peruttu: TO 13.8. Soveltavan melonnan retki, Vähäsillan leirikeskus

Tiedoksi. Kurssijaoksen erillistapahtuma, joka rajoittaa seuran kaluston käyttöä.

PE-SU 14.-16.8. Koskimelonnan jatkokurssi

Vauhdikas melontaviikonloppu Kymijoella Kotkassa. Lähtö vajalta perjantai-iltapäivästä (yleensä osa lähtee jo 14:00 ja loput 16:00), ja paluu vajalle sunnuntai-iltana. Majoitus Ahvion koululla omakustanteisesti (n. 20 €/yö) tai teltassa Kuovinkalliolla. Sauna ja kokkailumahdollisuus (paitsi ei Kuovinkalliolla). Kurssilla harjoitellaan koskimelonnan perustaitoja ja vähän reskutustakin. Perjantaina aikaisin lähtevät ehtivät käydä Hirvikoskella. Lauantai ollaan Ahviolla ja sunnuntai Pernoon koskissa.

Vetäjä: Janne Vehmas + ?

Vaativuustaso: helppo/keskivaikea, ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku hyvä (mutta kuoritakki plus urheilukerrastot toimii myös), lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info)

14.-16.8. NIL Sea Kayak Camp

Tiedoksi halukkaille. Omatoiminen tapahtuma. Saattaa rajoittaa saatavilla olevaa seuran kalustoa. Seuran kalusto on veloituksetta käytössä edustaessasi Vihuria. Seuran kuljetuskaluston yhteiskäytöstä sovitaan erikseen.

NIL Finland järjestää yhteisöllisen ja koulutuksellisen melontatapahtuman 14.-16.8.2020.

NSKC järjestetään samanaikaisesti kolmessa eri paikassa: Porvoon Norra Sandössä, Inkoon Stora Fagerössä ja Kokkolassa. Kts. https://www.nilfinland.fi/fi/nskc1

LA-SU 22.-23.8. Erämelonta Jotos 2020, Mäntyharju 

Tiedoksi halukkaille. Omatoiminen tapahtuma. Saattaa rajoittaa saatavilla olevaa seuran kalustoa. Seuran kalusto on veloituksetta käytössä edustaessasi Vihuria. Seuran kuljetuskaluston yhteiskäytöstä sovitaan erikseen. Erämelonnan SM-kisoille ei ole järjestäjää vuonna 2020, joten Erämelonta Jotos järjestetään pienemmällä talkooväellä tulevana kesänä Mäntyharjulla. Luvassa on tehtävillä lisätty seikkailullinen melontatapahtuma. Kts. https://www.eramelonta.fi/.

Syyskuu

LA tai SU ?.9. Saunamelonta, Haukisaari
(tarkempi ajankohta selviää myöhemmin)

Edellä esitetyn mukainen saunamelonta Haukisaareen. Lisätiedot ja ilmoittautuminen selviää myöhemmin.

?.?. Haukkajoki
(tarkempi ajankohta selviää myöhemmin)

Helpohko joki-/koskiretki Pirkanmaan parhaissa maisemissa. Lastaus Vihurin vajalla 9:00 (takaisin vajalle n. 18:00). Vesille mennään Heinälahdelta (Helvetinjärven kansallispuiston kupeesta). Matkalla on mukavia maisemia, majavan pesiä, virtaavaa vettä sekä muutama helpohko koskipätkä. Karhukoski on hieman haastavampi, mutta sen voi halutessaan jättää helposti laskematta. Karhukosken laavulla pidetään tauko (mahdollisuus grillata makkaraa). Lopetetaan Kuusijärvelle. Matkan pituus n.11 km.

Vetäjä: Janne Vehmas

Retken vaativuustaso: helppo, ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku, lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info) (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. voi vielä muuttua)

?.?. Vappuörvellyksen korvaaja
(tarkempi ajankohta selviää myöhemmin)

Epävirallinen omakustanneretki johonkin Pirkanmaan koskikohteeseen (jos jossain on vettä). Keihäsjoki? Kituskoski? Jyllinjoki? Vilppula? Arvailuissa Keihäsjoki. 

Vetäjä: Janne Vehmas

Retken vaativuustaso: keskivaikea, ennakkovaatimuksena jatkokurssi/KK-II (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku, lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info) 27.4.2020 mennessä (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. voi vielä muuttua) 

> Kalenteri päivitetty 22.7.2020 <

Sivua on päivitetty viimeksi 17.1.2023.

Liiton tiedotteita

Kalenterissa seuraavaksi

Katso säännölliset tapahtumat ja kalenterin kuukausinäkymä Kalenteri-sivulla.