Etusivu » Retkimelonta » Retkikalenteri 2023

Retkikalenteri 2023

Huhtikuu

Su 23.4.2023 Keihäsjoki

Vaativahko puromelonta Kurun takamailla. Melotaan ylä- tai alaosa, riippuen fiiliksestä ja vesitilanteesta. Kosket on vaikeampia (kivisempiä ja risuisempia) kuin Haukkajoella. Lastaus Vihurin  vajalla 8:30 (takaisin vajalle n. 19:00).

Tiedustelut: koskijaos@vihuri.info

Retken vaativuustaso: keskivaikea, ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).
(HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. tai kohde voi vielä muuttua)

Retkenvetäjä: Janne Vehmas

Ilmoittautumiset 18.4. mennessä SuomiSportin kautta: https://www.suomisport.fi/events/5b904f6a-6eaa-491d-83ab-5ce0e7b7d071

Su 30.4.2023 Haukkajoki

Helpohko joki-/koskiretki Pirkanmaan parhaissa maisemissa. Lastaus Vihurin vajalla 8:30 (takaisin vajalle n. 18:00). Vesille mennään Heinälahdelta (Helvetinjärven kansallispuiston kupeesta). Matkalla on mukavia maisemia, majavan pesiä, virtaavaa vettä sekä muutama helpohko koskipätkä. Karhukoski on hieman haastavampi, mutta sen voi halutessaan jättää helposti laskematta. Karhukosken laavulla on mahdollisuus grillata makkaraa (tai laskea/surffata koskessa jos ei ole nälkä). Lopetetaan Kuusijärvelle. Matkan pituus 11km.

Tiedustelut sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info). (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. tai kohde voi vielä muuttua)

Retken vaativuustaso: helppo, ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Retkenvetäjä: Janne Vehmas

Ilmoittautumiset 25.4. mennessä SuomiSportin kautta: https://www.suomisport.fi/events/6e856416-ad32-49dd-a2da-7df757525a1e

Toukokuu

La 6. – su 7.5.2023 Siikainen speziaali

Samminjoki/Leppijoki/Lankoski. Kahden päivän retki. Aloitellaan helposta Samminjoesta, sitten vaikeampi Leppijoki (ja ehkä vielä Tuorijokikin). Lopuksi lasketaan pari kertaa Lankoski (n. III-luokkaa). Yötä teltassa tai jos löytyy sopiva mökkimajoitus. Lähtö LA 8:30 vajalta, paluu SU joskus 19:00 jälkeen.

Tiedustelut sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info) (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. tai kohde voi vielä muuttua)

Retken vaativuustaso: helppo/keskivaikea, ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Retkenvetäjä: Janne Vehmas

Ilmoittautumiset 1.5. mennessä SuomiSportin kautta. Ilmoittautuminen avautuu 20.4. Vesitilanteesta johtuen pvm voi vielä muuttua.

Su 14.5.2023 Simpsiön reitti

Vaihteleva joki-/järvi-/koskiretki. Aloitetaan jostain Jaulin kämpän läheltä, ja lopetetaan jossain sopivassa kohtaa Hihkiönjoella. Jos on vettä ja kiinnostusta, voidaan laskea se viimeinen vähän vaikeampikin koski. Lastaus Vihurin vajalla 8:30 (takaisin vajalle n. 19:00).

Tiedustelut sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info) (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. tai kohde voi vielä muuttua)

Retken vaativuustaso: helppo/keskivaikea, ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Retkenvetäjä: Janne Vehmas

Ilmoittautumiset 9.5. mennessä SuomiSportin kautta: https://www.suomisport.fi/events/c1edc36c-530c-46ab-9b36-8e3234bbb81e

To 18. – su 21.5. Tammisaaren saaristo

Lähtö vajalta torstaina aamupäivällä, paluu sunnuntaina alkuillasta. Kierrellään Tammisaaren kansallispuiston saaria, kuten Fladalandet, Modermagan ja Älgö. Tuulien salliessa poiketaan Jussaröön tutustumaan entiseen kaivossaareen ja Sundharun luodolla sijaitsevalle majakalle. Alueella on hyvät retkeilyfasiliteetit, mm. telttailualueet kuivakäymälöineen. Saunaankin saatetaan päästä. Päivämatkat 10-20 km, leppoisat aamut ja kiireettömät ruokatauot. Melontavauhti noin 6km/h. Jussaröön on tarkoitus meloa, vaikka tuulta ja aaltoa jonkin verran olisikin. Retkeillään siis leppoisasti, mutta melotaan rennon reippaasti ja mahdollisesti hieman huonommassakin kelissä, melontakokemusta siis oltava.

Vaatimuksena pohjalle vähintään päivälenkki vaja-Haukisaari-vaja tai vastaava tällä melontakaudella, paripelastustaito sekä uimarin että pelastajan roolissa ja aallokkomelontakokemusta. Meriveden lämpötilasta johtuen kuivapuku pakollinen tai vaihtoehtoisesti melonta-anorakki ja aallokossakin varma kajakkipyörähdys. Retken osallistujamäärä 8 + ohjaajat.

Retken toteutumisen edellytyksenä on trailerin vetäjä tai riittävä määrä kattotelineellisiä autoja.

Tiedustelut sähköpostitse: karina.horsti@gmail.com

Retken vaativuustaso: keskivaikea

Retkenvetäjinä: Johanna Mäenalusta ja Karina Horsti

Ilmoittautumiset 10.5. mennessä SuomiSportin kautta: https://www.suomisport.fi/events/6c1709c6-4e9b-4361-9c81-7c381efc1797

To 18. – la (su) 20.5.2023 Keski-Suomi Speziaali

Kapeenkoski/Pengerjoki/Pussijoki/Isojoki. Lasketaan jotain Keski-Suomen koskipätkiä ja puljataan Kapeenkoskella. Kapeella ollaan ainakin yksi yö (teltassa) mahdollisesti toinen jossain muualla. Kapeella on
tulirinki ja puucee (ABC on myös lähellä). Kohteet tarkentuu lähempänä.

Tiedustelut sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info) (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. tai kohde voi vielä muuttua)

Retken vaativuustaso: helppo/keskivaikea, ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Retkenvetäjä: Janne Vehmas

Ilmoittautumiset 15.5. mennessä SuomiSportin kautta. Ilmoittautuminen avautuu 1.5. Vesitilanteesta johtuen pvm voi vielä muuttua.

Kesäkuu

La 10. – su 18.6.2023 Suomi meloo ja soutaa maailman ympäri

Tampereen Vihuri on mukana Suomi meloo ja soutaa viikon toteutuksessa. Yhteisenä tavoitteena on meloa ja soutaa maailman ympäri eli kerätä viikon aikana vähintään 40.000 kilometriä vesillä.  Samalla tuodaan esille melonta- ja soutuseurojen aktiivista roolia liikuttajina paikallisesti ja valtakunnallisesti.

Kilometrejä voi kerätä kaiken ikäiset ja kaikenlaisessa toiminnassa; urheillen treeneissä, harrastaen melonta- ja soutukouluissa, meloen ja soutaen retkillä, osallistumalla lajikokeiluun tai kurssille tai ihan omatoimisesti liikkuen. 

Suomi meloo ja soutaa maailman ympäri -tapahtumaviikon 10.-18.6.2023 kilometrit ilmoitetaan nettilinkin kautta. Omat tai seurassa yhteisesti melotut, suppaillut ja soudetut kilometrit voi kirjata yhdellä kertaa koko viikon ajalta tai päiväkohtaisesti.

Mikäli harrastat kanoottipooloa, kanoottipujottelua, freestylea tai jotain muuta lajia, jossa ei välttämättä kerry matkaa, voit laskea kilometrit muuntamalla suorituksen 60 min = 6 kilometriä.

Jos keräät kilometrejä kirkkoveneessä tai muuten isommassa veneessä yhdessä isommalla porukalla, voi jokainen ilmoittaa omat kilometrit erikseen.

Linkki avautuu 10.6. klo 00:01 ja sulkeutuu 19.6. klo 23:59.

Ilmoita kilometrit linkin kautta tai klikkaa itsesi QR-koodin avulla eteenpäin.

Linkki ja QR koodi löytyvät myös vajan seinältä.

Pe 10. – la 11.6. Iharin kierros

Leppoisa melonta Mallasvedellä. 

Kajakkien pakkaus lauantaiaamuna n. kello 9 vajalla, josta siirtyminen Kaivannolle. Melotaan Iharin ja Pälkäneveden kautta Kostianvirralle, jossa lounastauko. Iltapäivällä jatketaan matkaa Mallasveden yli Valkeakosken Painoon, jossa yöpyminen mökkirannassa. Sunnuntaina jatketaan kierrosta Saarikylien kautta takaisin Kaivantoon. Takaisin vajalla iltapäivällä.

Retken kokonaispituus on noin 45 km, josta lauantaina 28 km ja sunnuntaina 17 km. 

Retken vaatimustaso: Keskivaikea lauantain melonamatkan takia, muuten helppo. Sopii myös aloitteleville retkeilijöille. 

Retkenvetäjä: Marko Marenk

Ilmoittautuminen Suomisportin kautta 7.5. alkaen (5.6. mennessä): https://www.suomisport.fi/events/7ad11a97-33f8-4f47-a0e5-68d959c7d7de . Tiedustelut varasijoille ilmoittautumisesta osoitteeseen retkijaos@vihuri.info .

La 10. – pe 16.6. Suomi meloo välillä Mikkeli-Kouvola (omatoimitapahtuma)

Suomi Meloo -tapahtuma on rentouttava ja iloinen liikuntaviikko kauniissa järvi-, joki- tai merimaisemissa. Viikko koostuu osuuksista, joiden pituus vaihtelee muutamasta kilometristä jopa noin neljäänkymmeneen kilometriin.

Osallistuminen omatoimisesti. www.suomimeloo.fi

Ti 13.6. Lyhyt iltaseikkailu Tampereella

Lyhyt iltaseikkailu koskareilla Tampereella. Koska kyseessä on seikkailu tarkempi kuvaus selviää seikkailun edetessä. Tavarat lastausvalmiina kello 18. Kesto noin kolme tuntia.

Retken vaativuustaso: helppo

Retkenvetäjä: Pertti Peussa

Ke 14.6. Haukisaaren saunaretki Suomi meloo ja soutaa -viikolla

Iltamelonta seuran saunalle Haukisaareen. Tavataan vajalla klo 17 ja pakataan kajakit retkivarustukseen. Retkelle mukaan riittävästi ruokaa ja juomaa. Huomioithan mahdollisen metsäpalovaroituksen evästystä miettiessäsi. Tarvitset mukaan uima-asun, pyyhkeen sekä tietenkin vaihtovaatetusta vesitiiviisti pakattuna. Perillä Haukisaaressa lämmitetään sauna ja nautitaan kauniista kesäillasta sekä hyvistä eväistä. Paluu vajalle viimeistään klo 22. Pyritään melomaan suoraan vajalta Haukisaareen, mutta tarvittaessa voidaan pitää lyhyt maatauko Tapatorassa. Melontamatkan pituus: 16 km (n. 8 km suuntaansa)

Retken vaativuustaso: Tuulen suunnasta ja nopeudesta riippuen retken taso helppo/keskivaikea

Retkenvetäjä: Minna Kantsila

Ei ennakkoilmoittautumista. Säävaraus.

Pe 16.6. Matalimman kynnyksen iltaretki (kajakki tai SUP-lauta)

Todella helppo noin 10 km:n hidasvauhtinen iltaretki Tampereen Särkijärven vesillä. Retkellä opetetaan kaikki asiat alusta alkaen: välineiden ja kajakin valinta, pakkaaminen, trailerin lastaaminen, vesille meno, ryhmässä melomisen alkeet jne. Tämä sopii juuri Meloja 1-peruskurssin käyneelle ja tietty kokeneemmillekin melojille.

Huom! Voit osallistua myös SUP -laudalla, jos olet kohtuullisen hyvä SUPpailija ja pystyt kajakkien leppoisassa vauhdissa.

Henkilökohtainen minimivarustus: kajakki, mela, aukkopeite (olosuhteiden vaatiessa), melontaliivit, vaatetus sään mukaan, varavaatteet vesitiiviisti pakattuna, juomista, pientä evästä lyhyen tauon aikana syötäväksi. Ryhmäkohtaiset varusteet kootaan vajalla yhdessä.

Ajankohta: 16.6. klo 17.00 – n. 22.00. Tule vajalle jo reilusti ennen viittä, jos mahdollista.

Retken vaativuustaso: tosi helppo

Retkenvetäjät: Ville Mantere ja Harri Tamminen

Mahdolliset kyselyt vetäjille tai kurssit@vihuri.info

Ilmoittautuminen Suomisportin kautta: https://www.suomisport.fi/events/249efc3c-c9d0-4006-8dbf-07e9595f5c89 . Tiedustelut varasijoille ilmoittautumisesta osoitteeseen retkijaos@vihuri.info .

Heinäkuu

Iltaretki Reuharinsaarille/Kattilasaareen

Tarkempi kuvaus ja aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Retken vaativuustaso: Tuulen suunnasta ja nopeudesta riippuen retken taso helppo/keskivaikea

Retkenvetäjä: Pertti Peussa

Pe 7.7. – la 8.7. Yöretki Tapatoraan

Todella helppo yöretki Tapatoraan.

Kajakkien valinta vajalla perjantaina 7.7. klo 20:30 alkaen. Pakkaamme yhdessä tavarat kajakkeihin. Lähdemme melomaan vajan rannasta kohti Tapatoraa. Matkaa on 2,5 km. Perillä syömme iltapalaa ja katsomme kaikille turvallisen nukkumapaikan. Arvioitu nukkumaanmenoaika on klo 23:30. 

Lauantaiaamuna syömme ja pakkaamme tavaramme klo 8:30 – 10 välillä. Tämän jälkeen melomme tuttuun vajarantaan. Loppupiirissä kertaamme retken opit. 

Retken tavoitteena on tutustua Vihurilaisiin ja oppia melontaretkeilyn alkeita.

Kenelle: Tämän kesän alkeiskurssilaisille. 

Retken kokonaispituus: 5 km  

Retken vaatimustaso: Tosi helppo. Sopii kaikille Meloja 1- kurssin suorittaneille. 

Retkenvetäjä: Altti Kurki 

Kelirajoitus: Retki järjestetään, kun tuuli on 4 m/s tai alle. Jos tuulee etelästä, voidaan retki järjestää kovallakin tuulella.   Ilmoittautuminen Suomisportin kautta 28.6. kello 12:00 alkaen (5.7. mennessä). 

https://www.suomisport.fi/events/630967f7-6683-4c45-ba99-7c54423c1254

La 8. – su 9.7. Koskikurssi KK I, Murole

(Ajankohdaksi oli suunniteltu aiemmin 17.-18.6.2023.)

Koskimelonnan peruskurssi ensikertalaisille. Kurssi käy myös muistinvirkistykseksi niille, jotka eivät ole vähään aikaan käyneet koskessa. Kurssi alkaa lauantaina 13:00 vajalla.
Käydään läpi koskimelonnan teoriaa, turva-asioita ja varusteita. Tämän jälkeen valitaan kalusto sunnuntaita varten. Lopuksi otetaan tuntumaan koskareihin vajarannassa.

Sunnuntaina kokoonnutaan 9:00 vajalla, pakataan kalusto ja lähdetään ajeleemaan Ruovedelle.
Muroleessa harjoitellaan edellisenä päivänä opittuja asioita. Kaksi settiä, joiden välissä
pidetään ruokatauko (mahdollisuus käyttää läheisen kanavagrillin palveluita). Paluu vajalle n. 18:00.

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku hyvä (mutta kuoritakki plus urheilukerrastot toimii myös), lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet.

Tiedustelut sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info).

Vaativuustaso: helppo

Vetäjä: Janne Vehmas

Ilmoittautumiset 13.6. mennessä SuomiSportin kautta.

Su 16. – ti 18.7. Päijänteen retki

Melotaan päijänteen kansallispuistossa, nautitaan hienoista maisemista, hyvistä retkiruuista ja hyvästä seurasta. Päivämatkat noin 15-20-15km ja kokonaismatka hieman yli 50km. Lähdemme vajalta sunnutai-aamuna ja palaamme liukuvalla aikataululla tiistaina. Osallistujia 8 + ohjaajat. Melontavauhti noin 5 km/h.

Tiedustelut retken vetäjiin esimerkiksi whatsapp ryhmän kautta, tai pyydä retkijaosta ottamaan yhteyttä (retkijaos@vihuri.info).  Jos haluat retkelle apuohjaajaksi ota yhteyttä.

Ei sovellu suoraan alkeiskurssilta tuleville. Vaaditaan tänä vuonna suoritettu Vaja-Haukisaari-Vaja, tai vastaava päivämatka (noin 18 km). Pitää pystyä melomaan retkellä tulevia 7-8 km matkoja ilman maataukoja sekä aallokossa.

Retkeilytaito: Helppoa retkeilyaluetta, ei erityistä vaatimusta

Retken vaativuustaso: helppo/keskivaikea

Retkenvetäjät: Aku Pohjola ja Altti Kurki

Ilmoittautumiset 27.6. mennessä SuomiSportin kautta (15.5.2023 klo 12:00 alkaen): https://www.suomisport.fi/events/65a60c7d-ff1d-42ba-bf09-8fbc908de9f0 . Tiedustelut varasijoille ilmoittautumisesta osoitteeseen retkijaos@vihuri.info .

La 22. – su 23.7. Telttaretki Luodon saarelle

Lähtö lauantaiaamuna Vihurin vajalta, josta kajakit kuljetetaan Härmälän veneenlaskupaikalle. Härmälästä melotaan rauhalliseen tahtiin Pirkkalan suojaisia rantoja pitkin Luodon saareen.

Perillä on aikaa tutkia Luodon saarta esim. kiertämällä saaressa sijaitseva 3,5 km mittainen luontopolku. Majoitumme telttoihin / riippareihin Tervanokan yöpymispaikalle. Paluu sunnuntain aikana samaa reittiä. Aikataulu tarkentuu lähempänä retken ajankohtaa.

Edellytykset: Ei erityisedellytyksiä, oma majoite (teltta/riippari) ja perusretkeilytaidot. Sopii ensimmäiseksi keskiviikkomelontaa pidemmäksi retkeksi peruskurssin käyneille.

Retken vaativuustaso: helppo/keskivaikea riippuen säästä. Päivämatka 15-17 km.

Retken vastuuohjaaja: Teemu Mäki, apuohjaaja: Shihab Chowdhury (lisää apuohjaajia saa tulla mukaan!)

Lisätietoa Luodon saaresta: https://visitnokia.fi/kohteet/luodon-saari/

https://www.suomisport.fi/events/5b16004f-2d16-43ac-8442-017adfcae3cb

Elokuu

To 3. – su 6.8. Inkoon Saaristo

Retkeillään torstai-illasta sunnuntai-iltapäivään Inkoon saaristossa. Tavoitteena on rento retki melojille, joilla on jo melontakokemusta. Edetään rennon reipasta vauhtia, mutta varataan aikaa myös tauoille ja maisemien ihastelulle. Jos sää on helppo, voimme meloa myös avomeren laidalla. Muutoin haetaan suojaa sisemmän saariston sokkeloista. Saatamme kuitenkin meloa joitakin lyhyitä pätkiä myös kohtuullisessa tuulessa ja aallokossa. Yöpymiset saarissa, joissa osassa on käytössä huussi ja tulipaikka, osassa ei ole palveluja. Paikkoja löytynee sekä teltalle että riippumatolle.
Suunnitellut päivämatkat ovat to/pe/la/su noin 7/20/20/15 ja melontavauhti n. 6 km/h.
Pidetään tarpeen mukaan maataukoja, joista yksi on parin tunnin mittainen lounastauko.

Osallistujan tulee:

  • hallita paripelastautuminen sekä uimarin että auttajan roolissa ja hänen tulee olla harjoitellut pelastautumista kuluvan kauden aikana,
  • olla melonut ennen retkeä ainakin kolme kertaa vähintään 20 km:n päivämatkan kuluvan ja/tai edellisen kauden aikana + olla melonut kuluvan kauden aikana vähintään 50 km sekä
  • omata muutoin sellaiset taidot ja kestävyys, että pärjää retkellä.

Voidaan järjestää kesällä ryhmän kesken pelastautumisharjoitukset, jos on tarvetta. Mikäli
mietit, riittävätkö taitosi tai kestävyytesi retkelle osallistumiseen, ota yhteyttä retken vetäjään.

Ryhmän maksimikoko ohjaajat mukaan lukien on 10 melojaa. Retki alkaa kaluston
pakkaamisella kello 14 torstaina ja takaisin vajalla pyritään olemaan sunnuntaina illalla
viimeistään kello 21 ja mieluiten jo tunti/pari aiemmin.

Retken toteutuminen edellyttää, että osallistujien autoilla hoituvat trailerin veto ja melojien
kuljetus. Toivottavasti tämä muistutus ei pelota osallistujia retkeltä, sillä yleensä kuljetukset
on kyllä saatu onnistumaan.

Retken vaativuustaso: keskivaikea

Retken vetäjät: Sari Kiuru (vastuuvetäjä) ja Aku Pohjola (apuohjaaja)

Ilmoittautumiset SuomiSportin kautta 15.5.2023 klo 12:00 alkaen: https://www.suomisport.fi/events/7e665bb2-46b2-4e0a-82b3-069b9460c185 . Tiedustelut varasijoille ilmoittautumisesta osoitteeseen retkijaos@vihuri.info .

La 5. – su 6.8. Koskikurssi KK I, Murole

(Ajankohdaksi oli suunniteltu aiemmin 1.-2.7.2023.)

Koskimelonnan peruskurssi ensikertalaisille. Kurssi käy myös muistinvirkistykseksi niille, jotka eivät ole vähään aikaan käyneet koskessa. Kurssi alkaa lauantaina 13:00 vajalla.

Käydään läpi koskimelonnan teoriaa, turva-asioita ja varusteita. Tämän jälkeen valitaan kalusto sunnuntaita varten. Lopuksi otetaan tuntumaan koskareihin vajarannassa.

Sunnuntaina kokoonnutaan 9:00 vajalla, pakataan kalusto ja lähdetään ajeleemaan Ruovedelle.
Muroleessa harjoitellaan edellisenä päivänä opittuja asioita. Kaksi settiä, joiden välissä pidetään ruokatauko (mahdollisuus käyttää läheisen kanavagrillin palveluita). Paluu vajalle n. 18:00.

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku hyvä (mutta kuoritakki plus urheilukerrastot toimii myös), lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet.

Tiedustelut sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info).

Vaativuustaso: helppo, kosken virtaus on heinäkuussa vähän pienempi ja ilma lämpöisempi.

Vetäjä: Janne Vehmas

Ilmoittautumiset 27.6. mennessä SuomiSportin kautta.

Pe 11. – su 13.8. Koskikurssi KK II

Lisätietoa tulossa piakkoin!


Sivua on päivitetty viimeksi 5.1.2024.

Liiton tiedotteita

Kalenterissa seuraavaksi

Katso säännölliset tapahtumat ja kalenterin kuukausinäkymä Kalenteri-sivulla.