Etusivu » Retkimelonta » Retkikalenteri 2022

Retkikalenteri 2022

Huhtikuu

Ma 18.4.2022 Teuronjoki 2. pääsiäispäivä

Jos on hyvä sää, niin vois jossain piipahtaa? Varmaan pitää käydä jossain etelämmässä, jos talvi jatkuu. (Teuronjoki 16 km ja Kaartjoki 11 km on “tasaisen lätkyttelyä”. Molemmat on samalla suunnalla, melotaanko molemmat? Suomenjoessa on pari helppoa koskea.). Ei virallinen retki, mutta saa silti ilmoittautua/tiedustella. Sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info tai vihurikoski@googlegroups.com)

Retkenvetäjä: Janne Vehmas

Su 24.4.2022 Noormarkunjoki

Helpohko koskiretki Satakunnassa. Lastaus Vihurin vajalla 8:00 (takaisin vajalle n. 20:00). Aloitetaan melonta Inhottujärveltä ja lopetetaan Vanhan sahan sillalle (siis ennen järveä). Vähän isompi joki, jossa on kymmenkunta koskea. Kotimatkalla skoutataan Myllykoski (ja jos on aikaa ja kiinnostusta, niin voi sen laskeakin). Matkan pituus n.16 km.

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku, lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info tai vihurikoski@googlegroups.com) 21.4.2022 mennessä (HUOM: vesi- tai jäätilanteesta tms. johtuen pvm. tai kohde voi vielä muuttua. Pakkasella ei lähdetä.)

Retkenvetäjä: Janne Vehmas

Retken vaativuustaso: helppo (keskivaikea), ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Toukokuu

La 7.5.2022 Haukkajoki

Helpohko joki-/koskiretki Pirkanmaan parhaissa maisemissa. Lastaus Vihurin vajalla 9:00 (takaisin vajalle n. 18:00). Vesille mennään Heinälahdelta (Helvetinjärven kansallispuiston kupeesta). Matkalla on mukavia maisemia, majavan pesiä, virtaavaa vettä sekä muutama helpohko koskipätkä. Karhukoski on hieman haastavampi, mutta sen voi halutessaan jättää helposti laskematta. Lopetetaan Karhukosken laavulle, missä mahdollisuus grillata makkaraa (tai laskea/surffata koskessa jos ei ole nälkä). Matkan pituus n.8 km. (tai n.11 km, jos lopetetaan Kuusijärvelle).

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku, lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Imoittautuminen ja tiedustelut: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info) 3.5.2021 mennessä (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. tai kohde voi vielä muuttua)

Retkenvetäjä: Janne Vehmas

Retken vaativuustaso: helppo, ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Kesäkuu

La 11.6.2022 Suomi Meloo ja soutaa -päivä

Helppo retki Näsijärvellä. Tapahtuma on myös osa Saaristo Siistinä -tapahtumaa. Kokoontuminen vajalla klo 14.00 ja paluu viimeistään klo 21.00 (saa tulla pois aiemminkin, tai myöhemmin). Melotaan seuran saareen, jossa syödään, grillataan ja mahdollisesti saunotaan, jos löytyy saunojia. Omat eväät mukaan! Retki sopii myös aloittelijoille, matkaa kertyy yhteensä 16 kilometriä.

Ei ennakkoilmoittautumista.

Retken vetäjä: Minna Kantsila

Retken vaativuustaso: helppo

La 11. – su 12.6.2022 Kapeenkoski

Helppo puljausviikonloppu Kapeenkoskella (Jyväskylä – Äänekoski välillä). Ei siis retki, vaan puljausta yhdessä paikassa. Kapeella on erinomaiset mahdollisuudet reenata ja hioa tekniikkaa. Paikka sopii aloittelijoille, mutta voimakkaissa akanvirroissa on haastetta muillekin. Lauantaina lastataan kajakit vajalla 8:00. Yöpyminen koskenniskalla teltassa (puucee ja tulirinki on). Hätätilanteessa pääsee ABC:lle aamu-/iltapalalle. Saunomismahdollisuus? Sunnuntaina käydään aamusta nopsaan vesillä, ja paluumatkalla pysähdytään vielä Kuusaankoskella. Paluu SU n. 19:00.

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku, lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet, teltta

Ilmoittautuminen: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info tai vihurikoski@googlegroups.com) 6.6.2022 mennessä (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. voi vielä muuttua.)

Retken vetäjä: Janne Vehmas

Retken vaativuustaso: helppo (keskivaikea), ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

La 18. – su 19.6.2022 Koskikurssi-I

Koskimelonnan peruskurssi ensikertalaisille. Kurssi käy myös muistinvirkistykseksi niille, jotka eivät ole vähään aikaan käyneet koskessa. Kurssi alkaa lauantaina 13:00 vajalla. Käydään läpi koskimelonnan teoriaa, turva-asioita ja varusteita. Tämän jälkeen valitaan kalusto sunnuntaita varten. Virallinen osuus loppuu n. 16:00. Lopuksi voidaan kokeilla koskareita vajarannassa.

Sunnuntaina kokoonnutaan 9:00 vajalla, pakataan kalusto ja lähdetään n. 9:30 Ruovedelle. Muroleessa harjoitellaan edellisenä päivänä opittuja asioita. Kaksi settiä, joiden välissä pidetään ruokatauko (mahdollisuus käyttää läheisen kanavagrillin palveluita). Paluu vajalle n. 18:00.

Vetäjä: Janne Vehmas + ?

Vaativuustaso: helppo

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku hyvä (mutta kuoritakki plus urheilukerrastot toimii myös), lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info tai vihurikoski@googlegroups.com) 13.6.2022 mennessä

Kuva: Jani Raipala (2020)

19.6.2022 Urbaani Helsinki

Melotaan urbaanin Helsingin “liiveihin”, eli nuollaan pääkaupunkimme keskustan rannat ja kanavat.

Kokoontuminen vajalla 07:45, kajakkien ja tarvikkeiden pakkaus, matkaan 08:15, vesillä Hietaniemessä 11:00, lounas 13-13:45, Suomenlinnassa n. 14:30-15:15, Kauppatori n. 16-16:15, Ravintola Töölönranta ruoka ja vaatteidenvaihto 17:15-18, kävely kajakkia vetäen autolle, pakkaus alkaa 18:30, lähtö Tampereelle 18:45, vajalla 21:15. Melontamatka 21 km.

Retki on keskivaikea johtuen veden kylmyydestä, ripeästä reagointitarpeesta mahd. veneiden ja laivojen liikkeisiin, sekä rantautumisvaikeuksista keskustassa (pystyä kiviseinää tai yli metrin korkeita laitureita). Osallistujilta (max 8) vaaditaan seuraavia taitoja ja kamppeita:

  • Varma kajakinhallinta aallokossa ja yllättävissäkin tilanteissa
  • Sulavaksi harjoiteltu parireskutustaito ja kuivapuku, tai varma kajakkipyörähdys ja anorakki. Melontarukkaset.
  • Ehjärenkainen kajakkikärry ja väh. 3,5 m pikalukkovyö (sama jolla kiinnität kajakin auton katolle)

Kalustona retkikajakki varusteineen ja osallistujien omat päiväretkitarvikkeet. Automatkaa 360 km, max 3 autoa joista yhdellä pieni peräkärry kajakeille.

Retken vetäjänä Pertti Peussa, apuvetäjänä Aku Pohjola. Ilmoittautuminen vasta kun olet varmistanut itsellesi ehjärenkaisen kajakkikärryn (esim. kaverilta, Vihurilta, tai vuokraat HIT:ltä), viimeistään 19.6.2022.

Ilmoittautuminen tästä

Pe 24.6.2022 Juhannusaaton saunaretki Haukisaareen

Kaiken tasoisille soveltuva juhannusretki seuran omaan Haukisaareen. Tuulensuunnasta ja -nopeudesta riippuen retken taso helppo/keskivaikea.

Kuvaus:

Tavataan vajalla klo 14 ja pakataan kajakit retkivarustukseen. Retkelle mukaan riittävästi ruokaa ja juomaa. Huomioithan mahdollisen metsäpalovaroituksen evästystä miettiessäsi. Tarvitset mukaan uima-asun, pyyhkeen sekä tietenkin vaihtovaatetusta vesitiiviisti pakattuna. Perillä Haukisaaressa lämmitetään sauna ja nautitaan kauniista juhannusaattoillasta sekä hyvistä eväistä. Paluu vajalle viimeistään klo 24. Pyritään melomaan suoraan vajalta Haukisaareen, mutta tarvittaessa voidaan pitää lyhyt maatauko Tapatorassa.

Melontamatkan pituus: 16 km (n. 8 km suuntaansa)

Vaativuustaso: helppo/keskivaikea

Retken vetäjä: Timo Aalto

Heinäkuu

Kuva: Eva Romi

La 2. – su 3.7.2022: Koskikurssi-I (toka)

Sama sisältö kuin kesäkuun kurssilla, mutta vähän lämpöisemmät vedet.

Ilmoittautuminen: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info tai vihurikoski@googlegroups.com) 27.6.2022 mennessä

La 2. – ti 5.7.2022 Merimelojien vaja – Porkkala – Merimelojien vaja (yhteisretki)

Retki suuntautuu Porkkalan alueelle. Lähtö Merimelojien vajalta 2.7.2022 klo 12.00 ja paluu vajalle 5.7. klo 18.00 mennessä. Retken kokonaispituus on n. 100 kilometriä. Ensimmäisenä päivänä sään salliessa tutustutaan Helsingin edustan alueisiin esim. Suomenlinna ja tämän jälkeen lähdetään kohti Porkkalanniemeä Merimelojien retkisaaria hyödyntäen. Nyt on mahdollisuus päästä tutustumaan pääkaupunkiseudun melontaseuran retkisaariin. Ennen retkeä 1.7. retkelle osallistuvilla suunnittelu- ja valmistelutilaisuus Teamsillä. 

Retkelle otetaan 7 osallistujaa Merimelojista ja 7 melojaa Tampereen Vihurista.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: minna.kantsila( )smsl.fi ja Vihurilaisten ilmoittautumiset Ilmarin kautta

Vetäjä: Ralf Sund Merimelojat ja Minna Kantsila Tampereen Vihuri

Retken Vaativuustaso: Keskivaikea

Ilmoittautuminen avautuu 24.5.

Ma 4.7. – ma 11.7.2022 Tukholman saaristo + urbaani Tukholma

Lähtö Vihurin vajalta maanantaina 4.7.2022 n. klo 16 ja paluu vajalle maanantaina 11.7. klo 11 mennessä. Retken melontamatka n.130 kilometriä.

Turusta yölaivalla Tukholmaan. Tiistai 5.7. on ensimmäinen melontapäivä ja se aloitetaan n. 12km melonnalla Tukholman keskustan järvipuolen vesillä. Sitten kajakit kyytiin ja ajetaan vajaa tunti Sollenkrokan venesatamaan, josta taas vesille, sekä n. 11 km melonnan jälkeen bastuun Träskö-Storössä. Keskiviikkona 6.7. retki jatkuu kohti tunnettuja melontakohteita, kuten Kallskär, Gillöga, sekä sään salliessa Stora Nassa ja Svenska Högarnan ulkomajakka. Viimeistä edellinen päivä päätetään Ostholmin bastuun. Sunnuntaina 10.7. vajaan 14km rento melonta Sollenkrokaan, pakkaus, ja vapaata Tukholmassa; paluulaiva lähtee sitten 19:30 (Turussa 07:00). Retken aikatauluun on suunniteltu yksi välipäivä huonoa säätä varten, mutta jos sitä ei tarvita, lyhennetään viikon jälkipään päiväetappeja, sekä monipuolistetaan reittiä.

Retkelle osallistuminen edellyttää EPP2 -tason taitoja yhdistettynä aallokkomelontakokemukseen; EPP3 tasoiset luonnollisesti tervetulleita. Vaatimuksena myös 120 km melontaa tältä kaudelta, sekä maratonmelonta (42,2 km) keskinopeudella 6 km/h. Maratonmelonnan suorittamisen ajankohta voidaan sopia lähtijöiden kesken, tai vaihtoehtoisesti sen voi suorittaa dokumentoidusti (esim. GPS-tallenne) itsekin.

Retkelle otetaan korkeintaan 13 osallistujaa vetäjien lisäksi. Retkestä tehdään turvallisuussuunnitelma.

Laivamatkojen kustannus on noin 120-150 € riippuen lähtijämäärästä (neljän hengen hytit, ei sis. aterioita). Alustava varaus jo olemassa.

Lisätietoja: melonta ja pysäköinnit Pertti Peussa, laivamatkat Jani Raipala

Ilmoittautuminen Ilmari-järjestelmän kautta jo 5.6. mennessä, koska laivalippuvaraukset pitää käyttää 6.6.

Vastuuohjaaja: Pertti Peussa, muut ohjaajat Aki Halme ja Jani Raipala

Retken vaativuustaso: vaativa

Ilmoittautuminen avautuu 24.5.

Ti 5. – la 9.7.2022 Elävän Iijoen melonta ja soutu 2022 (omatoimi)

Elävä Iijoki ry järjestää melonta- ja soututapahtuman 5.7.-9.7. Matkaan lähdetään tiistaiaamuna Taivalkosken Jokijärveltä ja retki päättyy lauantaina alkuillasta Pudasjärven Kipinään. Matkaa kertyy yhteensä noin 160 kilometriä.

Tapahtumaan on mahdollisuus osallistua myös päiväksi tai pariksi. Matkan varrella näet ja koet jylhät Koillismaan sydänmaat, perinteiset jokivarsikylät sekä Iijoen lukuisat nivat ja kosket.

Vaativuustaso: helppo / keskivaikea / vaikea (tehtävistä riippuen)
Lisätiedot: retkijaos@vihuri.info

Ilmoittautuminen omatoimisesti.

Linkkejä:

Ma 11.7. – ke 13.7. Päijänteen kansallispuisto

Melotaan Päijänteen kansallispuistoon Kelvenneen ympäri. Lähtö 11.7. aamusta vajalta ja paluu illasta 13.7. Ollaan kaksi yötä kansallispuistossa toinen öistä olisi tavoitteellista olla Kelvenneellä ja toinen Lammassaaressa. Kansallispuistossa on hyvin teltta- ja riippumattopaikoja.

Retki on vaativuudeltaan helpohko. Osallistujilta vaaditaan luottamus noin 15 km päivämatkan melomiseen, tulemme pitämään suunnitelman mukaisesti maataukoja noin 6 km välein. Melontavauhtia säädetään osallistujien ja kelin mukaan, tavoiteena 5-6 km/h. Uudelle melojalle hyvä mittatikku on käydä esimerkiksi Haukisaaressa ja takaisin.

Kalusto: Retkeilytavarat, eli ruuat, juomat, yöpymisvälineet, yms. Melontakalustona valitse etukäteen kajakki jolla olet melonut aikasemmin yli 10 km matkan.

Retken vetäjä: Aku Pohjola

Apuohjaaja: Altti Kurki

Vaativuus: Helppo, alle 15 km päivämatkat, kokonaismatka noin 40 km

Ilmoittautuminen yllä olevasta linkistä.

La 16. – ti 19.7.2022 Virrat–Tampere/Runoilijan melonta

Vihurin ja Merimelojien yhteisretki

Melontaretki Virroilta Tampereelle Historiallisella Runoilijan tiellä. Reitti, jota pitkin S/S Tarjanne risteilee viikoittain (Visuveden, Ruoveden, Muroleen kanavan kautta Näsijärvelle)

“Runoilijan tie on saanut nimensä Johan Ludvig Runebergin mukaan, sillä hän asui nuoruudessaan Ruovedellä ja kirjoitti siellä useita kuuluisia runojaan.

Kulttuurihistoriallisesti merkittävällä Runoilijan tiellä näet upeita järvinäkymiä ja vaikuttavia luonnonmaisemia, jotka ovat aikojen saatossa inspiroineet Runebergin lisäksi monia muitakin Suomalaisia taiteilijoita, kuten Oskar Merikantoa, Akseli Gallen-Kallelaa, Hugo Simbergiä, Ellen Thesleffiä, Lauri Viitaa ja Aila Meriluotoa.”

Virrat – Tampere noin 110–120 km

1. Päivä Virrat- Pöykkysaari

Kokoontumien vajalla vajalla11.30

Siirtyminen Vihurin vajalta Virroille

Vesille lähdetään Virtain Satamasta (osoite Pohjolantie 7, Virrat) Vesillä olisi hyvä olla viimeistään kello 15 lounas syötynä. Matkalla taukopaikkoja on vähän, koska rannat ovat jyrkkiä/heinikkoisia/mökötettyjä, ainakin yksi tauko pidetään Posliiniluodolla, noin matkan puolessa välissä.

Melontamatka noin 30 km Yöpyminen Pöykky saaressa.

2. Päivä Pöykkysaari -Hirsisaari/tai Murolee Melotaan mm. Gallen-kallelan erämää-ateljeen Kalelan ohi ja tutkitaan taidetta rantakallioista Lounastauko pidetään Ruovedellä, jossakin kivassa saaressa.

Matka noin 30 km

3. Päivä Hirsisaari/tai Murolee – Peronsaari (joissakin kartoissa nimi on Saarenperä) Matka noin 30 km, matkalla lasketaan Muroleen koski, vaihtoehtoisesti voi mennä kanavaa pitkin sulkujen kautta. Melotaan Näsijärven isoja selkiä Vankavesi ja Koljonselkä. Lounastauko Kirvessaaressa. Peronsaaressa on sauna. Sauna (maksu käteisellä, omakustanteinen) maksaa noin 10 euroa ja telttapaikka maksaa 2–3 euroa, mahdollisuus myös sisämajoitukseen, varattava etukäteen.

4. Päivä Peronsaari – Vihurin vaja

Matkalla pidetään yksi tauko.

Matka noin 20 km Näsinselkää

Takasin vajalla noin kello 14

Retki on keskivaikea

Vetäjät: Kirsi Juntunen ja Oona Hyvönen

Osallistujat 7 merimelojaa + 7 Vihurin meloja (sis. vetäjät) Retkellä 5 paikka

Retkelle ilm. avautuu 14.6.

La ?.7.2022 Saunaretki Haukisaareen

Aloittelijoille suunnattu päiväretki seuran saunalle Haukisaareen. Tuulensuunnasta ja -nopeudesta riippuen retken taso helppo/keskivaikea.

Kuvaus:

Tavataan vajalla klo 9 ja pakataan kajakit retkivarustukseen. Retkelle mukaan riittävästi ruokaa ja juomaa. Huomioithan mahdollisen metsäpalovaroituksen evästystä miettiessäsi. Tarvitset mukaan uima-asun, pyyhkeen sekä tietenkin vaihtovaatetusta vesitiiviisti pakattuna. Perillä Haukisaaressa lämmitetään sauna ja nautitaan kauniista kesäpäivästä sekä hyvistä eväistä. Paluu vajalle viimeistään klo 20. Pyritään melomaan suoraan vajalta Haukisaareen, mutta tarvittaessa voidaan pitää lyhyt maatauko Tapatorassa.

Melontamatkan pituus: 16 km (n. 8 km suuntaansa)

Vaativuustaso: helppo/keskivaikea

Retken vetäjä: Avoin

Ti 26.7. Saunaretki Siivikkalaan

Melotaan tiistaina 26.7. Siivikkalaan saunomaan ja grillaamaan.

Kokoonnutaan vajalla klo 12.30 ja lähtö klo 13.

Omat eväät mukaan; saunalla on juokseva vesi, jääkappi ja kaasugrilli. Ota myös uikkarit mukaan. Paluu takaisin siten, että ollaan viimeistään klo 21 vajalla.

Huomioitavaa on, että paikka tulee siivota yhdessä huolella ennen paluuta takaisin. Suositeltavaa on ottaa jotain ns. siistiä grillattavaa, ettei grilliä tarvitse jynssätä illan päätteeksi.

Matka on yhteen suuntaan n. 9 km ja biotauko voidaan pitää Reuharinsaaressa tai Keissaaressa. Retki soveltuu hyvin myös tänä vuonna melonnan aloittaneille.

Vaativuustaso: Helppo

Retkenvetäjä: Minna Kantsila

Ilmoittautumiset sivun yläreunalla olevasta linkistä.

 

Pe 29. – su 31.7.2022 Reskutusleiri

Kuva: Sari Kiuru

Viikonloppuna 29.7.-31.7. järjestetään Kuhmalahden rantasaunalla vihurilaisten reskutusleiri. Leirillä harjoitellaan ohjatusti ja rennolla asenteella pelastautumisia ym. melontaturvallisuustaitoja. Välillä lämmitellään saunassa. Jos vilu tai väsymys uhkaa kuitenkin iskeä, voi omien tuntemusten mukaan jättää osan ohjelmasta väliin.

Aloitamme alkeista, joten tapahtuma sopii hyvin myös melojille, jotka eivät ole aiemmin pelastautumistaitoja harjoitelleet. Harjoiteltavia taitoja ovat ainakin paripelastautuminen, yksinpelastautuminen, hinaukset ja avustettu kajakkipyörähdys (eli keulaeskimo).

Ohjelma: Perjantaina n. kello 16 pakataan yhdessä traileri ja siirrytään Kuhmalahteen. Tehdään lyhyt harjoitus, jonka jälkeen on sauna lämpimänä. Jatketaan harjoituksia lauantaina ja iltaa vietetään vapaamuotoisesti vaikkapa saunoen tai meloen. Sunnuntaina puljaillaan alkuiltaan. Lopuksi siivotaan yhdessä paikat, pakataan taas traileri ja palataan vajan kautta trailerin purkamisen jälkeen kotiin.

Majoittuminen ja ruokailu: Kukin huolehtii omista aterioistaan. Yhteiskäytössä on kahvinkeitin, vedenkeitin, mikroaaltouuni, grillikota ja juomakelpoinen vesi. Omilla keittimillä voi laittaa ruokaa ulkotiloissa. Sisämajoitukseen jaetuissa huoneissa mahtuu kuusi osallistujaa ja pihalla voi yöpyä omassa majoitteessa. Mikäli osallistuja haluaa yöpyä muualla kuin tapahtumapaikalla, on kyyti järjestettävä itse.

Tapahtumapaikka: Kuhmalahden rantasauna sijaitsee suojaisan lahden rannalla Längelmävedellä ja sinne on Tampereelta n. 50 minuutin ajomatka. Perjantain meno ja sunnuntai-illan paluu tehdään kimppakyydeillä.

Kustannukset: Tilavuokrasta tulee kunkin osallistujan maksettavaksi 20 euroa. Kimppakyydeistä aiheutuvat matkakulut maksavat osallistujat itse ja niistä sovitaan osallistujien kesken.

Ilmoittautuminen: Mukaan mahtuu 12 melojaa ja osallistuminen edellyttää etukäteisilmoittautumista. Etusijalla ovat melojat, jotka eivät ole osallistuneet reskutusleirille aiempina vuosina. Ilmoittautuminen aukeaa Ilmari-järjestelmässä 2.5. kello 12:00. Linkki ilmoittautumiseen on lähetetty jäsentiedotteessa.

Tapahtuman vetäjä: kurssijaos@vihuri.info

Tervetuloa mukaan!

La 30.7.2022 Pirkan soutu (omatoimi)

Kts. https://www.pirkankierros.fi/pirkan-soutu/

Elokuu

Ma 1.8. – la 6.8. Kaksi valtiota & kaksi kansallispuistoa (Haaparannan ja Perämeren kansallispuistot)

Retken kohteena on Perämeri ja sen kaksi kansallispuistoa: Perämeren ja Haaparannan puistot. Lähtö Vajalta 1.8.2022 kello 7.00 Paluu vajalle 6.8.2022 aamuyöllä. Ajomatka 650 km / suunta ja ajoaika noin 10 h / suunta.

Lähdetään Vesille Seskarön leirintäalueelta, Ruotsin puolelta. Osoite: Tromsöviken, 953 94 Seskarö, Ruotsi (Jos huono sää voidaan olla yötä leirintäalueella.)

1. päivä (ma iltana): Seskarön leirintäalue – Seskär-Furuö noin 6 km (saarella on hiekkarantaa, sauna ja paljon muuta nähtävää)

2. päivä: Seskär-Furuö – Sanderkär noin 10 km. Melontamatka lyhyt, jotta jää aikaa (ja energiaa) tutustua tähän pohjolan eksoottiseen helmeen. Sanderkärin on Haaparannan kansallispuiston suurin saari ja kasvaa, joka vuosi maankohoamisen ansiosta. Saarella on Kumpulan kylä, mistä löytyy telttailualue, kaivo, sauna päivätupa ja vanha kappeli. Toinen telttailualue on saaren pohjoiskärjessä. Saaren poikki kulkee pitkospuinen luontopolku (noin 5 km)

3. päivä: Sanderkär Ruotsi – Selkä-Sarvi noin 25 km (Perämeren kansallispuisto). Saarelta löytyy; sauna, keittokatos, telttailualue, luontopolku ym. nähtävää.

4. päivä: Selkä-Sarvi – Pensankari – IsoHuilu – Tornion Hurrei noin 25 km. Kierrellään päivä Perämeren Kansallispuistoa, mutta yövytään Ruotsin puolella. 

5. Päivä: Tornion Hurrei – Seskärön leirintäalue noin 20 km. Pisin ylitys, mutta jos on huono sää, niin mantereelle on 6 km (Haaparannan Haminan kylään, melonta voidaan lopettaa tähän ja hakea autot).

Paluumatkalle lähdetään noin kello 17 ja vajalla takaisin aamuyöllä 6. päivä lauantaina

Nettilinkkejä:

Lähtijöillä on oltava kokemusta aallokkomelonnasta. Melontavauhti pidetään keskimäärin 5–6 km/h.

Suunniteltu melontareitti voi muuttua, jos sää sitä edellyttää. Huonoon keliin ei lähdetä melomaan ja tarvittaessa voidaan rantautua/yöpyä, siihen sopivassa paikassa sään muuttuessa huonoksi.

Majoitukseen suosittelen telttaa, kuvista päätellen riippumattopuita ei ole tarpeeksi.

Pidetään retki suunnittelupalaveri lähtijöiden kesken 28.7. kello 18.00.

Kustannukset: Vihuri maksaa bensakuluja 600 km per auto (150 €). Loput bensakulut jakautuvat osallistujien kesken. Ja jokainen muutoin vastaa omista kuluistaan.

Alueen kartan voi tilata esim. www.calazo.se  Haparanda skärgård. Maksaa noin 20 euroa.

Vetäjät: Kirsi Juntunen ja Minna Kantsila

Retki on keskivaikea. Keskivaikean retkestä tekee pitkät ylitykset, Perämerellä on matalaa, tuuli nostaa ison aallokon helposti.

Retkellä paikkoja: vetäjät + 8 osallistujaa (3/auto)

Ilmoittautuminen avautuu 24.5.

La 6. – ma 8.8. Airiston Helmi revisited 

Tarkastetaan miltä 2018 syksyn kuuma uutisaihe näyttää nyt – ja muutenkin alue on hieno saaristokohde.

Kerätään omat retkikamat pakkauspusseihin ja melontavarusteet koolle jo pe 5.8. iltana, jotta lauantain aamulähtö olis nopea mutta rento. Kokoontuminen vajalla 07:15, kajakkien ja tarvikkeiden pakkaus, matkaan ennen 07:45, perillä vesillelähtöpaikassa 11:00, lounas syötynä kellumassa 12:30, ~6h melontaa, 3h taukoja ml. Säkkiluodon ’tarkastaminen’, 1. yöpymispaikalla klo 21.

Seuraavana päivänä kellumassa 09, melontaa ~6 h, taukoja ~4 h, 2. yöpymispaikalla klo 19.

Seuraavana päivänä kellumassa 08, melontaa ~5 h, taukoja ~2 h, lähtöpaikan rannassa 15, pakkaus, peseytyminen ja ruokailu 3 h, paluumatka alkaa 18, vajalla ~21:00, kamat hoidettu ja vaja kiinni 21:30.

Melontamatka yhteensä n. 85 km.

Retki on keskivaikea johtuen mm. sen 30 km päivämatkoista ja ylitettävistä ulapoista => aallokkomelonnan kokemus tarpeen, sekä vähintään 100 km tällä kaudella melottua kilometriä. Koska reitti ylittää veneilyn runkoväylän sekä laivaväylän syvyisiä väyliä, tehdään siitä turvallisuussuunnitelma.

Retkueen koko: vetäjät + 10 osallistujaa. Edestakaista automatkaa n. 400 km, yhdellä autoista kajakkikärry hinaukseen; jos kajakkikärry on pieni, laitetaan muutama kajakki muiden katolle.

Retken vetäjänä Pertti Peussa, apuvetäjänä Aku Pohjola. Ilmoittautuminen viim. 1.8.

Ilmoittautuminen avautuu 24.5.

Pe 12. – su 14.8.2022: Koskikurssi-II

Vauhdikas melontaviikonloppu Kymijoella Kotkassa. Lähtö vajalta perjantai-iltapäivästä (yleensä osa lähtee jo 14:00 ja loput 16:00), ja paluu vajalle sunnuntai-iltana. Majoitus Ahvion koululla omakustanteisesti (n. 20 €/yö) tai teltassa Kuovinkalliolla (n. 0 €/yö). Sauna ja kokkailumahdollisuus (paitsi ei Kuovinkalliolla). Kurssilla harjoitellaan koskimelonnan perustaitoja ja vähän reskutustakin. Perjantaina aikaisin lähtevät ehtivät käydä Hirvikoskella. Lauantai ollaan Ahviolla ja sunnuntai Pernoon koskissa (tai toisinpäin).

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku hyvä (mutta kuoritakki plus urheilukerrastot toimii myös), lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info tai vihurikoski@googlegroups.com) viimeistään 9.8.2022.

Retken vetäjä: Janne Vehmas + ?

Retken vaativuustaso: helppo/keskivaikea, ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

La 13.8.2022 Saikkalanjoki

Päiväretki jokimaisemiin.  Saikkalanjoki on noin 6 km mittainen rauhallisesti virtaava joenuoma Mouhijärven Mätikön ja Tupurlanjärven välillä.  Retki sopii myös vähemmän meloneille ja juuri kurssin käyneille, retkellä edetään leppoisaa tahtia.  Melonnan kokonaismatkaksi tulee noin 20 km. Mukaan hyvät eväät ja varavaatteet. Osallistujamäärä max 16.

Kokoontuminen vajalla klo 9.30, paluu illalla. Evästauko Otamussillalla, jossa on kahvila ja laavu.

Kuljetusten järjestämiseksi ilmoitatko on käytössäsi auto ja pystytkö vetämään traileria.

Ilmoittautuminen: Ilmarin kautta

Retken vetäjä: Timo Aalto

Retken vaativuustaso: helppo, huomioi matka.

La 20.8 Kesäpäiväretki Kattilasaareen

Kokonaismatka: noin 17-18 km. Koostuu kahdesta noin 8,9 km etapista. Maataukoja mahdollista pitää matkalla tarpeen vaatiessa

Mitä olisi hyvä osata: Melonut ennen ainakin 5 m/s vastatuulessa ja yli 10 km päivämatkan.

Lähdetään vajan pihasta klo 9:30 lauantaiaamuna, josta melotaan leppoisalla retkitahdilla Kattilasaaren, jossa oltaisiin noin klo 12:00. Laitetaan ruokaa ja syödään, uidaan ja mahdollisesti yritetään paistaa räiskäleet. Joskus noin klo 14:00 lähtö takaisin ja vajalla noin 17:00. Jos omistaa, riippumatto voi olla ihan hyvä idea ottaa mukaan.

Apuohjaajaksi saa tulla matalla kynnykselä mukaan.

Vetäjä: Aku Pohjola

Retken vaativuustaso: Helppo/Keskivaikea

Arvioitu kelivaikeus: Keskivaikea, johtuen ennusetusta 6 m/s kaakkoistuulesta.

Ilmoittautuminen tämän sivun yläreunan linkistä.

Lokakuu

Su 30.10.2022 Saunaretki Haukisaareen

Päiväretki seuran saunalle Haukisaareen. Veden ja ilman kylmyydestä johtuen retken taso on keskivaikea helposta matkasta huolimatta.

Lähtö Rauhaniemen vajalta, lapa vedessä klo 11:00 (huomaa kellojen siirto!). Saaressa syödään laavulla omaat eväät ja lämmitetään sauna. Tähdätään paluuseen valoisalla, mutta varmuuden vuoksi mukaan lamppu itselle ja kajakkiin kiinnitettäväksi. Syyssäiden vuoksi vaatimuksena sulavaksi harjoiteltu parireskutustaito ja kuivapuku, tai varma kajakkipyörähdys ja anorakki. Melontarukkaset.

Melontamatkan pituus: 16 km (n. 8 km suuntaansa)

Vaativuustaso: keskivaikea

Retken vetäjät: Johanna Mäenalusta ja Maiju Viikinniemi

Ei ennakkoilmoittautumista

Sivua on päivitetty viimeksi 28.1.2023.

Liiton tiedotteita

Kalenterissa seuraavaksi

Katso säännölliset tapahtumat ja kalenterin kuukausinäkymä Kalenteri-sivulla.