Etusivu » Retkimelonta » Retkeilymerkit ja niiden hakeminen

Retkeilymerkit ja niiden hakeminen

Suosittelemme, että pidät melontapäiväkirjaa, johon kirjaat jokaisesta melontatapahtumasta päivämäärän ja kohteen, lyhyen kuvauksen sekä melotut kilometrit. Halutessasi voit kirjata tietoa myös melontaolosuhteista melonnan aikana. Pitämällä melontapäiväkirjaa tekemistäsi retkistä, voit hakea Vihurin retkijaoksen kautta Suomen melonta- ja soutuliiton myöntämiä retkeilymerkkejä tunnustuksena retkimelontaharrastuksesta. Retkeilymerkit alkavat pronssimerkistä ja jatkuvat aina valio- ja suurmestarimerkkeihin saakka.

Retkeilymerkkien hakeminen

Ohje retkeilymerkkien hakemiseen: Pidä kirjaa melontakilometreistäsi ja melomistasi retkistä. Lue alla olevat säännöt / kriteerit läpi.

Retkeilymerkkien hakulomake

Toimita hakulomake Vihurin retkijaokselle (retkijaos@vihuri.info) viimeistään 1.10 mennessä. Retkijaos käsittelee vuosittain hakemukset ja tarvittaessa käy hakemukset henkilökohtaisesti läpi hakijan kanssa. Hyväksytyt hakemukset lähetetään Suomen melonta- ja soutuliittoon 1.11 mennessä.

Retkimerkkisäännöt

1§ Suomen Melonta- ja soutuliiton retkeilymerkit on tarkoitettu tunnustukseksi retkimelonta harrastuksesta sekä keinoksi tämän harrastuksen herättämiseksi ja ylläpitämiseksi.

3§ Retkeilymerkkiä varten otetaan huomioon retkeilyvarustein kanootilla meloen suoritetut matkat. Retken edellytetään olevan yhtenäistä etenemistä tulopaikasta edelleen. Kilpailun yhteydessä kilpailunomaisesti toteutettavaa ns. retkisarjaa ei lasketa retkimelonnan kilometreihin sen kilpailullisen luonteen vuoksi. Kanoottiliiton hallitus voi hyväksyä melontatapahtumien yhteydessä retkeilyhengen mukaisesi suoritetut retket.

Retkimerkki

Pronssimerkki
Saamiseksi vaaditaan, että retkeilijä on melontakauden aikana melonut vähintään 150 km retkillä, joista vähintään yhden tulee olla 40 km:n pituinen ja sisältää yöpymisen.

Hopeamerkki
Saamiseksi vaaditaan, että retkeilijä on yhden melontakauden aikana melonut vähintään 300 km retkillä taikka useampien melontakausien aikana vähintään 750 km, sisältäen yhden vähintään 150 km:n pituisen retken. Jokaisen retken tulee olla vähintään 40 km:n pituinen sisältäen retkeilyhenkisen yöpymisen.

Kultamerkki
Saamiseksi vaaditaan, että retkeilijä on yhden melontakauden aikana melonut vähintään 800 km retkillä taikka useampien melontakausien aikana vähintään 2000 km, sisältäen yhden vähintään 150 km:n pituisen retken. Jokaisen retken tulee olla vähintään 40 km:n pituinen sisältäen retkeilyhenkisen yöpymisen.

Valiomerkki
Saamiseksi vaaditaan, että retkiä on tehty vähintään 3500 km, sisältäen yhden vähintään 150 km:n pituisen retken. Jokaisen retken tulee olla vähintään 40 km:n pituinen sisältäen retkeilyhenkisen yöpymisen.

Suurmestarimerkki
Saamiseksi vaaditaan, että retkiä on tehty vähintään 6000 km, sisältäen yhden vähintään 150 km:n pituisen retken (todistettava reittiselostus luovutettava Kanoottiliiton hallitukselle). Jokaisen retken tulee olla vähintään 40 km:n pituinen sisältäen retkeilyhenkisen yöpymisen.

Suurmestarimerkki + 1 lisätimantti
Edellisen lisäksi retkiä vähintään 6000 km.

Suurmestarimerkki + seuraavat lisätimantit
Edellisten lisäksi kultakin seuraavalta 3500 km:ltä yhdellä lisätimantilla varustettu suurmestarimerkki.

4§ Kanoottiliiton hallitus tai sen erikseen määräämä jaosto myöntää asianomaisen seuran jäsenilleen esittämät retkeilymerkit. Seurojen esitykset 1.11. mennessä, jollei hallitus toisin päätä.

5§ Retkeilijän tulee todistaa lokikirjalla, vajapäiväkirjan merkinnöillä tai muilla todisteilla seuralleen tekemänsä retket. Seura on vaadittaessa velvollinen esittämään retkiä koskevat todisteet Kanoottiliiton hallitukselle.

11§ Ennen valiomerkin ylempien merkkien anomista hakijalla pitää olla pronssi-, hopea- tai kultamerkki.

Sivua on päivitetty viimeksi 5.5.2022.

Liiton tiedotteita

Marli Sporttistipendi