Mitä soveltava melonta on?
Vihurin järjestämä soveltava melonta on lähinnä liikuntarajoitteisille tarkoitettua ohjattua erityismelontaa, jossa melojamme opettavat tai kertaavat kesäksi kootulle ryhmälle Meloja1 -peruskurssin tiedot ja taidot kesällä 8 melontaillan aikana. (Lue lisää Tukilinja-lehden artikkelista blogissamme!)
Osa osallistujista on jo aiempina vuosina suorittanut Meloja1 -peruskurssin. Heidän kanssaan kerrataan aiemmin opittuja asioita leppoisan melonnan ohessa. Soveltavan melonnan peruskurssin kahdeksan melontatapahtumaa mahdollistavat opetuksen rauhallisen ja yksilöllisen etenemisen kunkin osallistujan voimavarat huomioiden.
Melontataitojen oppiminen, ulkoilu, kuntoilu, vertaistuki ja yhdessä tekemisen ilo ovat soveltavan melonnan kurssin elementit.
Ohjaajia tarvitaan – rentoa yhdessäoloa soveltavan melonnan kurssilla
Soveltavassa melonnassa osallistujat tarvitsevat enemmän avustusta vesillä ja rannalla. Suurin osa osallistujista lähtee vesille Rauhaniemen uimarannan kupeesta. Tästä johtuen soveltavan melonnan kurssilla tarvitaan henkilöitä useisiin eri rooleihin:
- Roudari osallistuu kajakkien siirtämiseen Rauhaniemen vajalta uimarannalle ja takaisin. Voit olla apuna joko kurssin alussa n. klo 17.00–18.00 ja/tai kurssin lopussa n. klo 19.30–20.30.
- Rantavahti auttaa kurssilaisten siirtymisissä kajakkeihin ja auttaa apuvälineiden asentamisessa sekä vesille siirtymisissä. Vahtii kurssilaisten tavaroita rannalla melontaillan ajan.
- Seurusteluohjaaja / turvameloja meloo kurssilaisten vierellä turvallisuutta valvoen ja tarvittaessa välittää viestejä vastuuohjaajalle.
- (Apu)ohjaaja / turvameloja pystyy tarvittaessa reskuttamaan ja osaa opettaa melonnan perustekniikkaa erityismelojille.
- Vastuuohjaaja vastaa tapahtuman turvallisuudesta kokonaisuudesta.
Soveltavan melonnan kurssille osallistuu enintään 15 melojaa. Jokaiseen melontatapahtumaan tarvitaan vastuuohjaajan lisäksi vähintään 7 muuta apuohjaajaa tai turvamelojaa.
Jos sinulla on mahdollisuus osallistua soveltavan melonnan apujoukkoihin esimerkiksi yhtenä torstai-iltana, ilmoita kiinnostuksesi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen soveltavamelonta@vihuri.info . Ilmoita mihin tapahtumaan pääset mukaan ja mikä rooli sinua kiinnostaa.
Voit olla mukana yhtenä torstai-iltana tai useammalla kerralla. Jokaiselle melontaillalle tehdään toimintasuunnitelma ilmoittautuneiden ohjaajien mukaan ja uusille ohjaajille annetaan tarvittava perehdytys. Mukaan voit tulla kesken kurssin, vaikka et olisi ollut aikaisemmin mukana.
Soveltavan melonnan tapahtumissa sinulla on mahdollisuus kehittää myös omia melonta- ja ohjaamistaitojasi leppoisan ja rennon melonnan merkeissä.
Soveltavan melonnan aikataulu 2024
Teoriailta: maanantai 12.6. etäkoulutuksena
- klo 17.30 kurssilaiset
- klo 18.30 ohjaajat, vapaaehtoinen
- voit osallistua osallistua ohjaamiseen myös ilman teoriailtaa
Vajailta: maanantai 8.7. klo 18.00 Vihurin vajalla
- valitaan jokaiselle kurssilaiselle sopiva kalusto
- ei mennä vielä vesille
- vapaaehtoinen kesän ohjaajille
Melontaillat torstaisin klo 18–20:
- 11.7.
- 18.7.
- 25.7.
- 1.8.
- 8.8.
- 15.8.
- 22.8.
- 29.8. retki, olosuhteiden salliessa
– Lämpimästi tervetuloa mukaan –
Sivua on päivitetty viimeksi 9.4.2024.